Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
18. júla 2024 o 13:49
Čas čítania 0:29

Slovnaft prišiel o veľkého dodávateľa ruskej ropy. Musí hľadať alternatívu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ropa od ruského Lukoilu sa na Slovensko prestala dodávať, odoberal ju Slovnaft.

  • Ukrajina prestala prepravovať ropu od ruského dodávateľa Lukoil. Dodávky ich ropy odoberala aj bratislavská rafinéria Slovnaft.
  • Dlhodobý výpadok dodávok by mohol negatívne ovplyvniť bratislavskú rafinériu.

Prečo je to dôležité: Slovnaft spracováva veľké množstvo ruskej ropy. Zastavenie dodávok môže negatívne ovplyvniť spoločnosť. Rafinéria si preto musí nájsť iných alternatívnych dodávateľov.

Citát: „Podľa údajov od spoločnosti Transpetrol dodávky ruskej ropy na Slovensko neboli zastavené. Problém je, podľa informácií od spoločnosti Slovnaft, s dodávkami od konkrétneho dodávateľa (spoločnosť Lukoil), ktorý bol na Ukrajine zaradený na sankčný zoznam,“ uviedla hovorkyňa ministerstva hospodárstva Mária Pavlusík. 

Širší kontext: Rezort hospodárstva dodal, že i keď Lukoil dodával časť ropy pre rafinériu Slovnaft, tá má zabezpečené dodávky ruskej ropy aj od iného dodávateľa a rovnako má objednané dodávky z alternatívnych zdrojov.

Domov
Zdieľať
Diskusia