Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
22. júla 2024 o 13:54
Čas čítania 0:39

Z chorvátskeho mesta Daruvar hlásia streľbu. Najmenej päť ľudí prišlo o život a niekoľko ďalších utrpelo zranenia

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mesto Daruvar, v ktorom sa strieľalo, sa nachádza asi 130 kilometrov východne od Záhrebu.

Strelec v pondelok v chorvátskom meste Daruvar, asi 130 km východne od Záhrebu, usmrtil najmenej päť ľudí. Štátna televízia HRT uviedla, že neznámy strelec vošiel do zariadenia pre seniorov a začal strieľať. Najmenej päť ľudí prišlo o život a niekoľko ďalších utrpelo zranenia. Strelec z miesta činu ušiel, no neskôr ho neďaleko centra zadržala polícia.

Spravodajský kanál N1 informoval, že muž sa narodil v roku 1973 a podľa chorvátskeho denníka Jutarnji list bol „vojnovým veteránom“, ktorý v Chorvátsku bojoval vo vojne za nezávislosť počas rozpadu Juhoslávie v rokoch 1991 až 1995. Denník zároveň uviedol, že strelec v zariadení usmrtil svoju príbuznú, podľa agentúry AFP išlo o matku, spolu s ďalšími klientmi zariadenia vrátane personálu.


Kúpeľné mesto Daruvar v regióne Slavónsko má asi 8 500 obyvateľov. Podobná streľba v tejto balkánskej krajine je zriedkavá. V susednom Srbsku sa v minulom roku odohralo niekoľko masových strelieb vrátane útoku v hlavnom meste Belehrade, počas ktorého zahynulo 10 ľudí.

Prečítaj si aj tieto články:

21. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:24 Nakupovali sme v chorvátskom supermarkete. Bežný nákup nestál ani 20 eur, jedna vec nás však šokovala (Reportáž) Nakupovali sme v chorvátskom supermarkete. Bežný nákup nestál ani 20 eur, jedna vec nás však šokovala (Reportáž)
18. júla 2024 o 20:02 Čas čítania 0:48 Pobrežie chorvátskeho ostrova zaplavili medúzy. Spôsobujú bolestivé popáleniny Pobrežie chorvátskeho ostrova zaplavili medúzy. Spôsobujú bolestivé popáleniny
18. júla 2024 o 14:42 Čas čítania 0:53 V týchto dovolenkových destináciách si dávaj pozor. Miestnym začínajú prekážať turisti V týchto dovolenkových destináciách si dávaj pozor. Miestnym začínajú prekážať turisti
google maps
Zdroj: Google maps
Domov
Zdieľať
Diskusia