Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
23. júla 2024 o 16:55
Čas čítania 0:46

AKTUÁLNE: Významný zvrat v prípade znásilnenej študentky Sone. Na stole sú nové dôkazy, vypovedal dôležitý svedok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Záchranár je aktuálne na psychiatrii.

V prípade únosu študentky Sone navrhla prokuratúra obnovu konania. Dôvodom sú nové dôkazy. Tie poskytla výpoveď svedkyne. Podľa nej sa s ňou zdravotník stretol a rozprával v čase, keď držal študentku vo svojom byte, upozorňujú TV noviny.

Záchranár sa momentálne nachádza na psychiatrii. Skončil tam po tom, čo znalkyňa z oblasti psychiatrie v posudku uviedla, že má psychiatrickú diagnózu. Navrhla jeho ústavné liečenie. Trestné stíhanie preto dozorová prokurátorka zastavila ešte  29. apríla. Ako dôvod uviedla nepríčetnosť záchranára v čase spáchania činu.

Podľa prokurátorky Sone Juričkovej však vyšli najavo nové skutočnosti, ktoré sa týkajú posudzovania otázky nepríčetnosti obvineného záchranára. Juričková podala na mestský súd v Bratislave návrh na vzatie do väzby z preventívnych dôvodov.

Prokurátor a hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Patrik Hujsa potvrdil, že v utorok bol na Mestský súd Bratislava I podaný návrh na povolenie obnovy konania vo veci záchranára pre trestný čin znásilnenia a obmedzovania osobnej slobody.


Polícia prijala oznámenie o nezvestnosti študentky minulý rok v septembri. Našli ju v bezvedomí a intoxikovanú pri nemocnici v bratislavskej Petržalke. Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky obvinil vtedy 54-ročného Ivana P. z Bratislavy zo zločinu znásilnenia a z prečinu obmedzovania osobnej slobody. Súd vzal obvineného do väzby.

Domov
Zdieľať
Diskusia