Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
24. júla 2024 o 7:13
Čas čítania 0:47

Nemecký generál tvrdí, že ruská armáda sa zameriava na Západ. Do 5 rokov vraj budú pripravení útočiť na územie NATO

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa generála Breuera ruská armáda každoročne zvyšuje počet tankov o ďalších 1 000 až 1 500 kusov.

  • Najvyšší predstaviteľ nemeckých ozbrojených síl generál Carsten Breuer uviedol, že považuje posilňovanie ruských vojenských kapacít za čoraz väčšie nebezpečenstvo, ktorému treba čeliť.
  • Podľa neho budú moskovské sily v časovom horizonte piatich až ôsmich rokov vybavené dostatočným množstvom materiálu a personálu, aby mohli uskutočniť útok na územie Severoatlantickej aliancie (NATO).
  • Túto hrozbu si zatiaľ dostatočne neuvedomujú všetci, ktorých sa týka, domnieva sa Breuer.

Prečo je to dôležité: Napätie z vojny eskaluje za hranice vojenského konfliktu, ktorý Rusko rozpútalo pred viac ako 2 rokmi. 

Citát: „Pozorujeme, že ruská armáda sa zameriava na Západ,“ povedal Breuer, generálny inšpektor Bundeswehru (nemeckých ozbrojených síl) pre noviny Sächsische Zeitung.

Širší kontext: Breuer uviedol, že ruská armáda každoročne zvyšuje počet tankov o ďalších 1 000 až 1 500 kusov. Päť najväčších európskych členských štátov NATO má spolu vo svojom inventári len polovicu tohto počtu. Bundeswehr má v súčasnosti približne 300 bojových tankov.


Generál zdôraznil, že je jeho úlohou zvažovať najhorší možný scenár, preto sa treba pripraviť v časovom horizonte do piatich rokov. Ako zdôvodnenie týchto odhadov Breuer uviedol vlastné analýzy, správy spravodajských služieb a vyhlásenia spojeneckých síl, ako aj vyjadrenia ruského prezidenta Vladimira Putina.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež tieto články: 

22. júla 2024 o 7:28 Čas čítania 0:46 Medvedev predpovedal, v ktorom roku Ukrajina definitívne padne. Našich východných susedov označil ako krajinu 404 Medvedev predpovedal, v ktorom roku Ukrajina definitívne padne. Našich východných susedov označil ako krajinu 404
20. júla 2024 o 9:16 Čas čítania 0:46 Trump vyhlásil, že pokiaľ vyhrá voľby, tak do januára ukončí vojnu na Ukrajine. Konflikt by malo vyriešiť rokovanie oboch strán Trump vyhlásil, že pokiaľ vyhrá voľby, tak do januára ukončí vojnu na Ukrajine. Konflikt by malo vyriešiť rokovanie oboch strán
19. júla 2024 o 11:29 Čas čítania 0:53 Zelenskyj kritizuje maďarského premiéra Viktora Orbána. Ostro sa ohradil voči jeho „mierovej misii“ Zelenskyj kritizuje maďarského premiéra Viktora Orbána. Ostro sa ohradil voči jeho „mierovej misii“
Domov
Zdieľať
Diskusia