Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
24. júla 2024 o 12:22
Čas čítania 0:35

Slovensko zavádza zásadnú zmenu v potravinárskom priemysle. Spúšťa kontrolu dvojakej kvality potravín

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Agrorezort spúšťa kontroly týkajúce sa dvojakej kvality potravín. Kontroly by mali prebiehať dvakrát ročne.

  • Agrorezort spúšťa popri štandardnej úradnej kontrole kvality potravín aj kontroly týkajúce sa dvojakej kvality potravín.
  • Slovenská legislatíva už od 1. júla 2024 umožňuje veterinárnej a potravinovej správe vykonávať kontroly týkajúce sa dvojakej kvality potravín.

Prečo je to dôležité: Kontrola dvojakej kvality potravín zaručí, že rovnaký produkt rovnakej značky bude mať rovnaké zloženie u nás aj v iných krajinách.

Citát:  „Fenomén dvojakej kvality občania vnímajú. Veľa ľudí porovnáva tovary, ktoré si kúpia v zahraničí, s tými, ktoré dostanú u nás. Ak tovar má rovnaký obal, tak spotrebiteľ očakáva, že zloženie tovaru bude všade rovnaké. Spúšťame preto kontrolu dvojakej kvality, chystáme laboratóriá,“ informoval ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Martin Chudý.

Širší kontext: Pri kontrolách na dvojakú kvalitu sa zoberú vzorky z viacerých krajín (dvoch až troch) pri tom istom tovare. Tento typ kontrol sa bude podľa neho vykonávať dvakrát ročne, pričom by mohlo byť skontrolovaných ročne asi 50 produktov.

13. februára 2024 o 19:09 Čas čítania 0:33 Potraviny na Slovensku: Inšpektori odhalili exkrementy hlodavcov aj plesnivé boxy Potraviny na Slovensku: Inšpektori odhalili exkrementy hlodavcov aj plesnivé boxy
Domov
Zdieľať
Diskusia