Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
29. júla 2024 o 7:15
Čas čítania 0:24

Tohtoročnú jeseň výrazne ovplyvní jav La Niña. Meteorológovia predpovedajú až prekvapivé sucho a teplo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Čaká nás teplá a suchá jeseň.

Podľa meteorológov ovplyvní jesenné počasie jav La Niña. Teploty budú v prechodnom období medzi letom a zimou v priemere vyššie. Jesenné mesiace budú teplé s kladnými teplotnými anomáliami, informuje iMeteo.sk.

Za vyššie teploty môže oblasť vysokého tlaku nad severným Atlantikom, ktorá siaha až do Európy. Podľa predpovedí bude južná, západná a stredná časť Európy suchšia a zrážky nebudú také časté ako na severe a nad Spojeným kráľovstvom a Írskom.

Atmosférický jav La Niña spôsobí chladnejšie a vlhkejšie počasie aj v Južnej Afrike, juhovýchodnej Ázii aj Austrálii. Chladnejšia zima nastane najmä v regiónoch západnej Kanady, severe Spojených štátov amerických, Japonska a na Kórejskom polostrove.

25. júla 2024 o 11:14 Čas čítania 0:30 Jav La Niña poblázni počasie na celom svete. Spôsobí nárast počtu hurikánov či chladnejšie zimy Jav La Niña poblázni počasie na celom svete. Spôsobí nárast počtu hurikánov či chladnejšie zimy
Domov
Zdieľať
Diskusia