Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová TASR
1. augusta 2024 o 14:17
Čas čítania 0:42

Neplnoletý chlapec plánoval útok na bratislavskom Pride. Chytila ho česká polícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa polície sa radikalizoval na Telegrame.

Česká polícia zadržala chlapca, ktorý plánoval útok počas bratislavského Dúhového Pride v Bratislave, informuje denikn.cz. Mladík sa radikalizoval na Telegrame. 

Z dôvodu možných bezpečnostných hrozieb zavádza česká polícia zvýšené bezpečnostné opatrenia na pražskom dúhovom pochode. „Pri príprave všetkých opatrení sledujeme, ako vždy, nielen aktuálnu bezpečnostnú situáciu a riziká u nás, ale aj v medzinárodnom kontexte,“ informovala Polícia ČR. Pri zadržaní spolupracovali česká a slovenská polícia. 

Obvinený je z trestných činov založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu práv a slobôd človeka a z podpory a propagácie terorizmu. Dospelému by za to hrozil 15-ročný trest, v jeho prípade bude nižší.


Slovenská polícia informovala o odhalení nebezpečnej skupiny ľudí, ktorá plánovala útok na bratislavský Pride 18. júla. Uviedla, že členovia skupiny medzi sebou šírili na rôznych internetových platformách neonacistickú symboliku, nenávistné prejavy a podnecovanie k násiliu.


Podľa českých médií proti nim zakročila 17. júla vo viacerých štátoch vrátane Česka. Práve na Morave kriminalisti z Národnej centrály proti terorizmu, extrémizmu a kybernetickej kriminalite zadržali neplnoletého Čecha. Podľa nich je spoluzakladateľom skupiny, ktorej členovia sa navzájom radikalizovali a plánovali zaútočiť v Bratislave.

19. júla 2024 o 9:09 Čas čítania 0:49 Dúhový Pride reaguje na plánovaný útok v Bratislave. Zverejnil pravidlá a odporúčania k očakávanej akcii Dúhový Pride reaguje na plánovaný útok v Bratislave. Zverejnil pravidlá a odporúčania k očakávanej akcii
Domov
Zdieľať
Diskusia