Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
6. augusta 2024 o 15:02
Čas čítania 0:58

Vyšetrovatelia sa verejne zastali obvinených čurillovcov, teraz ich preradili na nižšie pozície

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vyšetrovatelia vo vyhlásení uviedli, že obvinení čurillovci vždy postupovali čestne, nestranne, zákonným spôsobom a s jediným cieľom – stíhať trestnú činnosť bez ohľadu na to, kto je jej páchateľom.

  • Vyšetrovateľov, ktorí podporili obvinených policajtov Ľubomíra Daňka, Jána Čurillu a Pavla Ďurku, čaká preradenie na obvodné oddelenia, hovorí Juraj Šeliga (Demokrati) na sociálnych sieťach. 
  • 23 súčasných a bývalých bratislavských vyšetrovateľov sa verejne postavilo na obranu svojich kolegov, zdôrazňujúc, že vždy postupovali čestne a nestranne.
  • Podobné vyhlásenie podpory vydali aj bývalí prokurátori Úradu špeciálnej prokuratúry na obranu Michala Šúreka, ktorý čelí obvineniu zo strany policajnej inšpekcie.

Prečo je to dôležité: Preradenie vyšetrovateľov na nižšie pozície po tom, ako verejne podporili obvinených kolegov, vyvoláva otázky o možnej odplate a tlaku na vyšetrovateľov. Tento krok môže mať ďalekosiahle dôsledky na vnútorné vzťahy v polícii a verejnú dôveru v jej nestrannosť.

Citát: „Z našich skúseností máme vedomosť, že vždy postupovali čestne, nestranne, zákonným spôsobom a s jediným cieľom – stíhať trestnú činnosť bez ohľadu na to, kto je jej páchateľom,“ uviedli vyšetrovatelia vo verejnom vyhlásení.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Širší kontext: 23 súčasných aj bývalých policajtov sa na začiatku augusta verejne zastalo bývalého riaditeľa NAKA Ľubomíra Daňka a vyšetrovateľov Jána Čurillu a Pavla Ďurku. Tých inšpekcia obvinila v súvislosti s kauzou Očistec.

„Z našich skúseností máme vedomosť, že vždy postupovali čestne, nestranne, zákonným spôsobom a s jediným cieľom – stíhať trestnú činnosť bez ohľadu na to, kto je jej páchateľom,“ uviedli vo vyhlásení.

Preradenie vyšetrovateľov prichádza v čase, keď prebiehajú intenzívne spory o nezávislosť vyšetrovacích orgánov na Slovensku. Aj tento prípad zdôrazňuje napätie medzi políciou, prokuratúrou a aktuálnou vládnou mocou.

Ak chceš vedieť viac, prečítaj si tiež tieto články: 

6. augusta 2024 o 14:11 Čas čítania 0:50 Filip Kuffa na jar preletel nad Malou Fatrou. Inšpekcia zistila porušenie zákona, on na výbore tvrdil niečo iné Filip Kuffa na jar preletel nad Malou Fatrou. Inšpekcia zistila porušenie zákona, on na výbore tvrdil niečo iné
2. augusta 2024 o 13:17 Čas čítania 0:49 O STVR bude rozhodovať konšpirátor Machala či bývalý Mečiarov hovorca. Ministerka Šimkovičová vymenovala nových členov rady O STVR bude rozhodovať konšpirátor Machala či bývalý Mečiarov hovorca. Ministerka Šimkovičová vymenovala nových členov rady
31. júla 2024 o 20:02 Čas čítania 0:24 Dolinková robí cez sponzorovaný status reklamu zdravotnej poisťovni. Opozícia podáva podnet na výbor Dolinková robí cez sponzorovaný status reklamu zdravotnej poisťovni. Opozícia podáva podnet na výbor

 

Domov
Zdieľať
Diskusia