Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
11. augusta 2024 o 12:45
Čas čítania 0:42

Speváčka Céline Dion ostro kritizuje Trumpa. Neoprávnene použil jej pieseň „My Heart Will Go On“

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Aj iní umelci, vrátane Neila Younga, Queen a Rolling Stones sa v minulosti sťažovali na to, že Trump použil ich piesne na predvolebných zhromaždeniach.

  • Tím kanadskej speváčky Céline Dion v sobotu kritizoval bývalého prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa za „neoprávnené“ použitie speváčkinej piesne „My Heart Will Go On“ na zhromaždení v Montane.
  • Pieseň s videoklipom zaznela v piatok na zhromaždení republikánskeho prezidentského kandidáta v meste Bozeman v štáte Montana. 

Citát: „V žiadnom prípade nie je toto použitie povolené a Céline Dion neschvaľuje toto ani žiadne podobné použitie,“ uvádza príspevok na Dion účte na Instagrame.


Širší kontext: Päťnásobná držiteľka hudobných cien Grammy je známa najmä vďaka tejto piesni z roku 1997, ktorá bola titulnou piesňou filmu Titanic. Speváčka údajne odmietla vystúpiť na inaugurácii Trumpa v januári 2017.


Umelci a skupiny vrátane Neila Younga, Queen a Rolling Stones sa v minulosti sťažovali na to, že Trump použil ich piesne na predvolebných zhromaždeniach.


Podľa BBC z právneho hľadiska americkí politici nepotrebujú vždy priame povolenie od umelcov na použitie ich tvorby. Volebné tímy politikov môžu kúpiť licenčné balíky od organizácií na ochranu hudobných práv, ktoré im poskytujú legálny prístup k viac ako 20 miliónom skladieb. Umelci však majú právo svoju hudbu odstrániť z tohto zoznamu.

Domov
Zdieľať
Diskusia