Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. augusta 2024 o 13:38
Čas čítania 1:01

Národná diaľničná spoločnosť vyhlásila verejné obstarávanie na posledný chýbajúci úsek D1. Bude stáť takmer 1,5 miliardy eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

NDS vyhlásila verejné obstarávanie na diaľnicu Turany - Hubová.

Národná diaľničná spoločnosť v pondelok vyhlásila verejné obstarávanie na chýbajúci úsek diaľnice D1 Turany - Hubová. Predpokladaná cena diela je 1,473 miliardy eur. Na pondelkovej tlačovej konferencii to povedal minister dopravy Jozef Ráž.

„Dúfam a verím, že toto verejné obstarávanie prebehne hladko, a teda v zákonných lehotách, a nebude predmetom mnohých odvolávaní a blokovaní, ako to často na Slovensku vidíme,“ povedal Ráž. Na stavbu je vydané osvedčenie o strategickej investícii.

Minister verí, že zákon pomôže tomuto verejného obstarávaniu, následne aj majetkovo-právnemu vysporiadaniu a povoľovacím procesom. Podľa informácií zverejnených vo vestníku verejného obstarávania by mala výstavba trvať sedem rokov.

Podľa riaditeľa NDS sa dokončenie diaľnice do Košíc pohlo dopredu

Podľa generálneho riaditeľa NDS Filipa Macháčka sa vyhlásením verejného obstarávania dokončenie diaľnice do Košíc pohlo o významný krok dopredu. „Národná diaľničná spoločnosť nastavila procesy tak, aby sme sa dokázali vysporiadať hádam so všetkým, čo pripraví proces verejného obstarávania, a že sa nám podarí tento úsek dostať do života,“ uviedol Macháček.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Úsek Turany - Hubová považuje šéf diaľničiarov za mimoriadne významný pri prepojení východu a západu Slovenska. „Keď sa podarí tento úsek dokončiť a bude diaľnica medzi Bratislavou a Košicami spojená, tak si odľahčíme aj Donovaly, Čertovicu, takisto južnú trasu,“ dodal Macháček.

Pri výstavbe chýbajúceho, približne 14-kilometrového (km) úseku sa ráta s dvomi tunelmi s celkovou dĺžkou takmer 8,5 km. Predpokladaná hodnota zákazky je 1,473 miliardy eur bez dane z pridanej hodnoty. Víťazný uchádzač má podľa rezortu dopravy zabezpečiť kompletnú výstavbu úsekov vrátane oboch tunelov, 11 mostných objektov, dvoch križovatiek a nového strediska správy a údržby diaľnic, ktoré bude tento úsek diaľnice D1 udržiavať.

Domov
Zdieľať
Diskusia