Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
12. augusta 2024 o 18:19
Čas čítania 0:33

Britský The Times píše, že Slovensko ide orbánovskou cestou: Všíma si správanie Fica po atentáte aj prepustenie Kováčika

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zahraničné médium si všimlo prepustenie Dušana Kováčika aj Martinu Šimkovičovú.

  • Britský denník The Times vo svojom článku píše, že Robert Fico vedie po atentáte Slovensko k autokracii, priblížil Denník N.
  • Premiér namiesto zmierenia ruší policajnú agentúru, ktorá vyšetruje korupciu na najvyšších miestach a podriaďuje si média. 

Prečo je to dôležité:  Článok v takomto rešpektovanom médiu môže ovplyvniť verejnú mienku na Slovensku. Zahraničie môže byť viac znepokojené smerovaním krajiny, keď vidí, že situáciu si všímajú mienkotvorné média. 

Citát: „Jeho nacionalistická populistická vláda namiesto toho prijala množstvo opatrení, ktoré podľa kritikov urýchľujú smerovanie krajiny na ‚neliberálnu‘ cestu, po ktorej kráča Ficov spojenec Viktor Orbán,“ napísal denník. 

Širší kontext: Denník spomína aj prepustenie Dušana Kováčika, ktorý je na slobode vďaka rozhodnutiu ministra spravodlivosti Borisa Suska. Píše aj o zásahoch v SND a SNG a správaní Martiny Šimkovičovej a jej homofóbnych a xenofóbnych vyjadreniach. 

Prečítaj si aj tieto články:

9. augusta 2024 o 13:20 Čas čítania 1:35 Fico podporuje prepustenie Kováčika aj odvolanie riaditeľov SNG a SND. Premiér nerozumie, prečo chce opozícia odvolávať ministrov Fico podporuje prepustenie Kováčika aj odvolanie riaditeľov SNG a SND. Premiér nerozumie, prečo chce opozícia odvolávať ministrov
16. júla 2024 o 7:43 Čas čítania 0:44 Fico tvrdí, že Smer-SD nikdy nezahlasuje za vstup Ukrajiny do NATO. Pellegrini hovoril vo Washingtone niečo iné Fico tvrdí, že Smer-SD nikdy nezahlasuje za vstup Ukrajiny do NATO. Pellegrini hovoril vo Washingtone niečo iné
12. augusta 2024 o 13:00 Čas čítania 0:42 Šimkovičová a Machala chcú trestať svojich kritikov: „Budete platiť odškodné, všetci, čo ste drzí“ Šimkovičová a Machala chcú trestať svojich kritikov: „Budete platiť odškodné, všetci, čo ste drzí“
fico
Zdroj: The Times
Domov
Zdieľať
Diskusia