Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
16. júla 2024 o 7:43
Čas čítania 0:44

Fico tvrdí, že Smer-SD nikdy nezahlasuje za vstup Ukrajiny do NATO. Pellegrini hovoril vo Washingtone niečo iné

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Premiér si myslím, že členstvo Ukrajiny v NATO by viedlo k stretu Aliancie s Ruskom.

  • Robert Fico vo videu na sociálnej sieti povedal, že členstvo Ukrajiny v Severoatlantickej aliancii by viedlo k stretu NATO s Ruskou federáciou.
  • Premiér víta, že sa do záverov nedávneho samitu NATO dostala formulácia, ktorá potvrdzuje, že Ukrajina vstúpi do Aliancie len vtedy, ak s tým budú súhlasiť všetky členské štáty NATO a budú splnené všetky podmienky. 

Prečo je to zaujímavé: Robert Fico tvrdil, že najsilnejšia strana Smer-SD nebude súhlasiť, aby sa Ukrajina stala súčasťou NATO. Prezident Peter Pellegrini vo Washingtone hovoril, že Slovensko bude za jej prijatie v prípade, ak s tým budú súhlasiť spojenci.

Citát: „Dôsledne sme sa držali jedného zo základných východísk suverénnej slovenskej zahraničnej politiky, že členstvo Ukrajiny v NATO ohrozuje svetový mier a viedlo by k priamej konfrontácii NATO a Ruskej federácie,“ povedal Fico.

Širší kontext: Robert Fico odkázal všetkým partnerom v NATO, že strana Smer-SD nebude súhlasiť s prijatím Ukrajiny do NATO. Prezident Peter Pellegrini vo Washingtone počas summitu Severoatlantickej aliancie hovoril o tom, že Slovensko súhlasilo, že Ukrajina sa stane členom NATO pod podmienkou, že s tým budú súhlasiť aj spojenci.

Prečítaj si aj tieto články: 

11. júla 2024 o 8:59 Čas čítania 1:00 Prezident Pellegrini sa stretol so Zelenským. Preberali ruský útok na detskú nemocnicu aj zbrojenie Prezident Pellegrini sa stretol so Zelenským. Preberali ruský útok na detskú nemocnicu aj zbrojenie
12. júla 2024 o 9:02 Čas čítania 0:50 Peter Pellegrini vo Washingtone: Slovensko je ochotné prispieť Ukrajine viac ako 100 miliónov eur Peter Pellegrini vo Washingtone: Slovensko je ochotné prispieť Ukrajine viac ako 100 miliónov eur
15. júla 2024 o 18:54 Čas čítania 0:45 Volodymyr Zelenskyj chce mať do novembra hotový mierový plán na ďalší summit. Chce pozvať aj predstaviteľov Ruska Volodymyr Zelenskyj chce mať do novembra hotový mierový plán na ďalší summit. Chce pozvať aj predstaviteľov Ruska
Domov
Zdieľať
Diskusia