Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
14. augusta 2024 o 11:59
Čas čítania 0:33

V STVR riešia kritické statusy zamestnancov. Vedenie ich upozorňuje na možné porušenie pravidiel

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mnoho zamestnancov bývalej RTVS sa v procese zmeny verejnoprávneho média vyjadrovalo kriticky na účet vládnych krokov.

Zamestnanci STVR a vedenie nového média na včerajšej porade rozoberali tému vyjadrení niektorých redaktorov, ktoré zverejnili na sociálnych sieťach. V príspevkoch kritizovali aktuálnu situáciu vo verejnoprávnom médiu, informujú Aktuality. Vedenie zamestnancov varovalo, že takéto správanie by mohlo byť v rozpore so štatútom novej STVR. 

„Vnímam to ako vyjadrenia individuálnych názorov jednotlivcov, ale zároveň ako porušenie Štatútu programových pracovníkov a spolupracovníkov a Etického kódexu novinára Slovenskej televízie a rozhlasu. Ostro sa ohradzujem voči tvrdeniam niektorých redaktorov ohľadom vplyvu vlády SR na spravodajstvo STVR. Preto som dnes opäť navštívil redakciu spravodajstva a zdôraznil, že som pripravený počúvať a následne realizovať kroky smerujúce k riešeniu konkrétnych problémov," uviedol  zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina

Redaktori sa zároveň spýtali, či je v poriadku zahrnúť do spravodajských materiálov Lukáša Machalu, ktorý zastáva funkciu člena Rady STVR a zároveň generálneho tajomníka služobného úradu na ministerstve kultúry.

9. augusta 2024 o 8:32 Čas čítania 1:20 Vedenie STVR cenzurovalo reportáž o Tarabovi a pochybných zmluvách. Podľa autorky ju odvysielali v „oklieštenej verzii“ Vedenie STVR cenzurovalo reportáž o Tarabovi a pochybných zmluvách. Podľa autorky ju odvysielali v „oklieštenej verzii“
Domov
Zdieľať
Diskusia