Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
18. augusta 2024 o 15:05
Čas čítania 0:37

Štát mal protizákonne vyrúbať 200-ročné jedle v Nízkych Tatrách. Taraba tvrdí, že ide o hoax

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Štát tvrdí, že za výrubom stromov má byť lykožrútová kalamita. Odborníci sa búria.

Štát v Nízkych Tatrách vyrúbal 200-ročné jedle spolu s bukmi a smrekmi. Ako zámienku uviedol lykožrútovú kalamitu, informoval Denník N.

„Očividne tu vôbec nejde o ochranu pred lykožrútom, ale o vyťaženie čo najväčších objemov dreva,“ vyjadril sa Ondrej Kameniar z Iniciatívy My sme les. Kameniar prirovnal vyrúbaný les k pralesu. 

K situácii sa vyjadril aj Marek Kuchta, bývalý riaditeľ Národného parku Nízke Tatry, ktorý označil výrub za protizákonný. 

„Tieto lesy, keďže sú obhospodarované štátnym podnikom Lesy SR, sú v kompetencii ministra Takáča a zároveň pod dozorom Správy Národného parku Nízke Tatry. Sú teda súčasne pod dohľadom Tarabovho ministerstva životného prostredia. Ak toto doslovne protizákonné rabovanie zmiešaných lesov pod ich dohľadom je príkladom avizovanej spoločnej iniciatívy ministrov pre zmiešané lesy, tak ľuďom chceme otvoriť oči, ako to v skutočnosti bude vyzerať,“ dodal Kuchta.

Na podozrenie, že by mohlo ísť o ilegálnu ťažbu, reagovalo aj opozičné PS spolu s Demokratmi, ktorí podali podnet na prešetrenie Slovenskej lesnícko-drevárskej inšpekcii. 

25. apríla 2024 o 17:28 Čas čítania 0:53 Taraba chce proti medveďom bojovať vyrúbaním stromov. Nemali by sa tak kde schovať, tvrdí Taraba chce proti medveďom bojovať vyrúbaním stromov. Nemali by sa tak kde schovať, tvrdí
Domov
Zdieľať
Diskusia