Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. augusta 2024 o 16:52
Čas čítania 0:37

Búrky s krúpami naberajú na intenzite, udrie vietor s rýchlosťou až 110 km/h. SHMÚ zvýšil výstrahy (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zvýšené výstrahy platia pre viacero okresov na východe Slovenska.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zvýšil pre niektoré okresy výstrahy pred búrkami. Ide o okresy v Banskobystrickom, Prešovskom a Košickom kraji, kde platia aktuálne výstrahy druhého stupňa.


Zvýšené výstrahy platia pre okresy Revúca, Bardejov, Levoča, Prešov, Sabinov, Stropkov, Svidník, Vranov nad Topľou, Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves, Košice mesto a Košice-okolie. Podľa meteorológov je tam zvýšená pravdepodobnosť výskytu silných búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 30 až 50 milimetrov (mm) za 30 minút, s nárazmi vetra rýchlosti 70 až 110 kilometrov za hodinu (km/h) a s krúpami. Výstrahy platia predbežne do 17.00 h.


S búrkami však treba počítať aj v ďalších okresoch Banskobystrického, Prešovského a Košického kraja. Pre tie platia aktuálne výstrahy prvého stupňa. V nich je zvýšená pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 mm za 30 minút, s nárazmi vetra rýchlosti 65 až 85 km/h a s krúpami. Výstrahy platia predbežne do 17.00 h, na krajnom východe do 23.00 h.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia