Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
21. augusta 2024 o 17:32
Čas čítania 0:24

Slovenské turistky nepriamo zasiahol blesk v oblasti Chopku. Na pomoc im musela prísť horská služba

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ženy vo veku 27 a 39 rokov nedokázali po zásahu pokračovať v túre.

  • Horskí záchranári z Oblastného strediska Nízke Tatry pomáhali v stredu popoludní dvom slovenským turistkám, ktoré na hrebeni v oblasti Chopku nepriamo zasiahol blesk.
  • Ženy vo veku 27 a 39 rokov nedokázali po zásahu pokračovať v túre, na hrebeni boli navyše zlé poveternostné podmienky.

Citát:„Horskí záchranári ženy ošetrili a v ich sprievode boli zvezené lanovkou k domu HZS na Lúčkach, odkiaľ pokračovali na vlastnú žiadosť už samostatne,“ priblížila zásah HZS.


Širší kontext: Horskí záchranári zároveň ďakujú prevádzkovateľovi lanovej dráhy za spustenie lanovky na vývoz záchranárov a zvoz zachraňovaných osôb, čo výrazne skrátilo ukončenie záchrannej akcie.

Prečítaj si aj tieto články:

19. augusta 2024 o 15:13 Čas čítania 0:27 V Tatrách platí od pondelka výluka na frekventovanom úseku. Zubačku nahradia autobusy V Tatrách platí od pondelka výluka na frekventovanom úseku. Zubačku nahradia autobusy
18. augusta 2024 o 15:05 Čas čítania 0:37 Štát mal protizákonne vyrúbať 200-ročné jedle v Nízkych Tatrách. Taraba tvrdí, že ide o hoax Štát mal protizákonne vyrúbať 200-ročné jedle v Nízkych Tatrách. Taraba tvrdí, že ide o hoax
17. augusta 2024 o 12:30 Čas čítania 7:23 Miro predáva nehnuteľnosti v Tatrách: Slováci nevedia narábať s peniazmi, prírodu si nevážime (Rozhovor) Miro predáva nehnuteľnosti v Tatrách: Slováci nevedia narábať s peniazmi, prírodu si nevážime (Rozhovor)
Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: HZS
Domov
Zdieľať
Diskusia