Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
24. augusta 2024 o 13:04
Čas čítania 0:36

MAPA: Na mape si môžeš skontrolovať, ktoré kúpalisko má čistú vodu. Zisti, ako je na tom tvoje okolie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

ÚVZ SR prinieslo verejnosti mapu, na ktorej si môžu skontrolovať kvalitu vody na kúpaliskách.

  • Úrad verejného zdravotníctva SR pripravil interaktívnu mapu, ktorá verejnosti ukáže, aká je kvalita vody na kúpanie na prírodných vodných plochách a umelých kúpaliskách.
  • Hodnotenie zohľadňuje výsledky posledných analýz kvality vody na kúpanie, ktoré analyzujú inšpektori a ktoré poskytujú prevádzkovatelia kúpalísk.
  • Mapu aktualizujú každých 24 hodín, teda každú noc. Nájdeš ju na webe.

Citát:„Mapa zobrazuje informácie o kvalite vody na kúpanie na prírodných vodných plochách a umelých kúpaliskách. Na mape sú rôznymi ikonami zobrazené vodné plochy rôzneho typu (prírodné vodné plochy s organizovanou aj s neorganizovanou rekreáciou a umelé kúpaliská), ktoré u nás využíva verejnosť na kúpanie,“ píše ÚVZ.

Širší kontext: Na mape si môžeš zvlášť zobraziť umelé kúpaliská aj prírodné vodné plochy. Medzi umelé kúpaliská patria aquaparky, termálne a netermálne kúpaliská so sezónnou alebo celoročnou prevádzkou, plavárne aj bazény v ubytovacích zariadeniach. Prírodné vodné plochy zahŕňajú štrkoviská, vodné nádrže, rybníky a tajchy. Detaily o tom, ako vodu vyhodnocujú, nájdeš tu.

mapa
Zdroj: ÚVZ SR
Domov
Zdieľať
Diskusia