Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
24. augusta 2024 o 15:39
Čas čítania 1:13

V Banskej Bystrici budú najbližšie dni výrazné dopravné obmedzenia. Zasiahnu celé mesto a uzatvoria niekoľko ulíc (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Oslavy SNP výrazne skomplikujú dopravu v Banskej Bystrici.

  • Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia, ktoré v nedeľu 25. augusta zasiahnu celé mesto. 
  • Uzatvorená bude cestná komunikácia I/69 spájajúca Banskú Bystricu a Zvolen (od 13.00 h), banskobystrická nábrežná komunikácie I/66 (od 16.00 h do 04.00 h) a diaľnica R1 (od 14.00 h) - v pravom jazdnom páse v smere ZV - BB, kde bude premávka presmerovaná do ľavého jazdného pásu, kde bude vytvorená obojsmerná premávka.
  • Rovnaké cesty budú zavreté aj nasledujúce dni. Cesta I/69 bude uzavretá od pondelka 26.8. 18.00 h. Cesta I/66 bude takisto uzavretá od pondelka 26.8. 21.00 h do utorka 27. 8. 2004 do 4.00 h. Diaľnica R1 bude uzavretá od 19.00 h.
  • Vo štvrtok 29. augusta bude komunikácia I/69 uzavretá od 13.00 h a komunikácia I/66 od 14.00 h. Diaľnica R1 bude uzavretá od 14.00 h.

Citát: „Policajti sa budú nachádzať na všetkých styčných bodoch. Policajtov máme vyčlenených aj na príjazdové cesty, na monitorovanie, či sa niekde netvoria dopravné zápchy a kolízie. Ďalšie monitorovacie hliadky budú v centre a širšom centre mesta, na parkovacích plochách a miestach, kde môže dôjsť ku kolíziám,“ informuje polícia.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Širší kontext:  Počas konania celoštátnych osláv SNP budú v Banskej Bystrici uzavreté aj viaceré ulice v centre mesta. Od polnoci 28. augusta do 29. augusta zhruba do 23.00 h bude zákaz vjazdu a zákaz zastavenia na uliciach F. Švantnera, J. Cikkera, takisto Kuzmányho, Národná a Kapitulská ulica. Takisto bude uzavreté Námestie Štefana Moyzesa a niektoré parkovacie plochy v centre mesta. 

Verejnosti bude v rámci Banskej Bystrice počas dňa osláv SNP k dispozícii desať záchytných parkovísk. Ide o parkovacie plochy pri veľkých obchodných centrách a obchodných domoch či parkoviská na Mičinskej ceste a Štiavničkách. Pre návštevníkov osláv bude v meste zabezpečená aj kyvadlová doprava z Radvaň parku do centra a späť. Počas trvania špeciálneho dopravného režimu budú v rámci mesta platiť aj dopravné obmedzenia v MHD a v prímestskej autobusovej doprave.

Domov
Zdieľať
Diskusia