Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. augusta 2024 o 10:20
Čas čítania 0:25

Na Slovensku dnes udrú silné búrky, SHMÚ vydáva výstrahy. Teploty dosiahnu až 33 stupňov Celzia (+ mapy)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V utorok môžu byť na Slovensku vysoké teploty aj búrky.

V niektorých okresoch Slovenska sa v utorok môžu vyskytnúť búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav zároveň varuje aj pred vysokými teplotami okolo 33 stupňov Celzia. Vydal preto výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Búrky sa môžu vyskytnúť v Banskobystrickom kraji, okresoch Prievidza, Liptovský Mikuláš, Martin, Ružomberok a Turčianske Teplice. „Je malá pravdepodobnosť výskytu búrok spojených s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút, s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami,“ priblížili meteorológovia.

Vysoké teploty môžu byť podľa SHMÚ v celom Nitrianskom kraji, takmer celom Banskobystrickom kraji a v okresoch Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Prievidza, Michalovce, Rožňava, Sobrance a Trebišov.

SHMÚSHMÚ
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia