Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
27. augusta 2024 o 16:20
Čas čítania 0:35

Slovensko zasahujú búrky, ich intenzita a počet sa do večera bude zvyšovať. Situácia sa týka viacerých okresov (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Meteorológovia vydali výstrahy 1. stupňa pre viacero krajov.

  • Slovensko dnes zasiahli silné búrky, ktoré sa sústreďujú najmä na strednom Slovensku.
  • Búrky sa vytvorili v oblastiach Poľany a Veporských vrchov, pričom najvýraznejšia z nich zasiahla oblasť južne od Brezna, kde sa zatiaľ neobjavili významné škody. Tieto búrky sprevádzajú intenzívne zrážky.
  • Počasie na Slovensku je dnes prevažne slnečné, no meteorológovia očakávajú, že v priebehu popoludnia sa počet a intenzita búrok výrazne zvýši, upozorňuje iMeteo.
  • Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy 1. stupňa pred búrkami v Banskobystrickom, Trenčianskom a Žilinskom kraji, ktoré platia do 19.00 h.

Širší kontext: Družicové zábery ukazujú nárast kopovitej oblačnosti v oblastiach Nízkych Tatier a Vígľašu, čo naznačuje, že búrková aktivita bude pokračovať a zasiahne aj ďalšie časti Banskobystrického kraja.

Hlavným zdrojom búrok je vlhký vzduch prichádzajúci z juhu Slovenska. Meteorológovia očakávajú, že búrky budú sprevádzať intenzívne prívalové lejaky, ktoré môžu spôsobiť lokálne problémy. Predpovede naznačujú, že búrková aktivita bude pokračovať až do večera.

mapa
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia