Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radoslava Juračková Anna Vondráková
28. augusta 2024 o 17:00
Čas čítania 0:42

Ryanair chce obmedziť konzumáciu alkoholu u cestujúcich. Tolerovať by chceli maximálne dva drinky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Ryanair chce obmedziť konzumáciu alkoholu u cestujúcich. Tolerovať by chceli maximálne dva drinky

Šéf spoločnosti Ryanair uviedol, že problém sa týka najmä destinácií, kam ľudia smerujú za nočným životom.

Šéf spoločnosti Ryanair Michael O'Leary prehovoril o novom potenciálnom obmedzení. Cestujúci na palube spoločnosti by si pred vstupom do lietadla dať iba obmedzené množstvo alkoholu.

Opití cestujúci sú podľa neho agresívni voči ostatným pasažierom, ale i členom posádky. „Za starých čias ľudia, ktorí príliš pili, upadli do bezvedomia alebo zaspali. Teraz však títo cestujúci užívajú aj rôzne tabletky," zdôraznil O'Leary pre The Telegraph. Veľkým problémom je teda podľa neho aj užívanie iných návykových látok.

Nechceme ľuďom zakázať piť," povedal. „Na jednu stranu ľuďom nedovoľujeme šoférovať pod vplyvom alkoholu, no stále ich púšťame do lietadiel vo výške 33 000 stôp (približne 10 kilometrov)."

Šéf spoločnosti Ryanair uviedol, že problém sa týka najmä destinácií, kam ľudia smerujú za nočným životom, ako je Ibiza a ostrovy v Grécku. „Pokiaľ sa dokážu postaviť a dopotácať sa na palube, tak prejdú dovnútra. No, keď lietadlo vzlietne začnú vymýšľať," zdôraznil. Tiež povedal, že je ťažšie kontrolovať turistov, ktorí cestujú vo veľkých skupinách.

Domov
Zdieľať
Diskusia