Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
29. augusta 2024 o 9:12
Čas čítania 0:30

Papierové bločky môžu byť čoskoro minulosťou. Niektoré obchody na Slovensku skúšajú nový systém

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Niektoré obchody posielajú zákazníkom bloček od nákupu na e-mail.

  • Niektoré obchody na Slovensku skúšajú nový systém, ktorý by mohol nahradiť papierové bločky, informujú Aktuality.sk.
  • Zákazníkom po zaplatení ponúkajú, že im bloček z nákupu pošlú na e-mail.
  • Tento systém využívajú reťazce Terno, Kraj a Coop Jednota. E-doklad môžu zatiaľ vydať len zákazníkom, ktorí majú vernostnú kartu. Zmeny plánuje aj drogéria dm.

Citát:„Zákazníci si budú môcť zvoliť medzi vytlačenou účtenkou a elektronickým dokladom, pričom je dôležité poznamenať, že na Slovensku môžeme poskytnúť len jeden daňový doklad. Ak si zákazník zvolí vytlačenú účtenku, elektronickým dokladom bude len zoznam výrobkov,“ priblížil manažér dm Juraj Pronaj.

Širší kontext: Podľa zákona má podnikateľ povinnosť odovzdať zákazníkovi pokladničný doklad po zaevidovaní tržby. Doklad môže byť v tlačenej alebo elektronickej podobe. Rozhodnutie o podobe je na zákazníkovi.

Prečítaj si aj tieto články:

28. augusta 2024 o 12:20 Čas čítania 0:33 Kaufland dnes predlžuje otváracie hodiny. Počas zajtrajšieho sviatku budú obchody zatvorené Kaufland dnes predlžuje otváracie hodiny. Počas zajtrajšieho sviatku budú obchody zatvorené
27. mája 2024 o 9:14 Čas čítania 0:28 Na český trh sa vráti známa značka s oblečením. Rozšírenie plánuje investor aj na Slovensko Na český trh sa vráti známa značka s oblečením. Rozšírenie plánuje investor aj na Slovensko
21. júla 2024 o 9:30 Čas čítania 4:24 Nakupovali sme v chorvátskom supermarkete. Bežný nákup nestál ani 20 eur, jedna vec nás však šokovala (Reportáž) Nakupovali sme v chorvátskom supermarkete. Bežný nákup nestál ani 20 eur, jedna vec nás však šokovala (Reportáž)
Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Zdroj: Pexels/Aman jha
Domov
Zdieľať
Diskusia