Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
29. augusta 2024 o 15:48
Čas čítania 0:31

VIDEO: Pri chorvátskom Splite vypukol po údere blesku masívny požiar. Plamene sa v noci nachádzali 15 metrov od budov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na mieste okrem hasičov pomáhajú aj dobrovoľníci.

  • V pondelok vypukol v blízkosti Žrnovnice pri Splite rozsiahly požiar, informuje iMeteo.sk.
  • Situácia sa zhoršila v stredu večer, keď požiar rozdúchal silný vietor. Plamene v noci zasiahli obec Gornje Sitno. Požiar sa nachádzal vo vzdialenosti 15 metrov od budov.
  • Na mieste zasahovalo 250 hasičov s 80 kusmi techniky.
  • Požiar vypukol po údere blesku.

Citát:„Podarilo sa nám uhasiť niektoré časti požiaru a presunúť ho preč od domov v Žrnovnici, ale stále čelíme problémom pri Donje Sitno. Naším cieľom je zvládnuť tento front do rána. Žiadne domy neboli poškodené,“ uviedol Mario Mikas, náčelník hasičského zboru.

Širší kontext: Pri požiari pomáhali aj miestni obyvatelia a dobrovoľníci. Hasičom sa podarilo ubrániť obydlia, čím zabránili výraznejším škodám. V priebehu dnešného dňa plánujú oheň hasiť zo vzduchu.

Prečítaj si aj tieto články:

26. augusta 2024 o 6:39 Čas čítania 0:39 V Chorvátsku sa premnožili nebezpečné sršne. Lekári pri uštipnutiach zasahujú niekoľkokrát denne V Chorvátsku sa premnožili nebezpečné sršne. Lekári pri uštipnutiach zasahujú niekoľkokrát denne
19. augusta 2024 o 14:33 Čas čítania 1:31 Vlastniť nehnuteľnosť pri mori je opäť jednoduchšie Vlastniť nehnuteľnosť pri mori je opäť jednoduchšie

Späť
Zdieľať
Diskusia