Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
26. augusta 2024 o 6:39
Čas čítania 0:39

V Chorvátsku sa premnožili nebezpečné sršne. Lekári pri uštipnutiach zasahujú niekoľkokrát denne

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Situácia so sršňami sa podľa mnohých rapídne zhoršuje.

  • Turistov v Chorvátsku trápi invázia nebezpečných sršňov, ktorých uštipnutia sú veľmi bolestivé a niekedy môžu byť smrteľné, informuje chorvátsky portál Dnevnik.hr.
  • Obyvatelia sa sťažujú, že musia zo svojich domov odstraňovať veľké hniezda. Situácia sa aj podľa odborníkov rapídne zhoršuje.
  • Nemocnice hlásia, že majú denne niekoľko výjazdov. Na pohotovosť v hlavnom meste volajú desiatky ľudí každý deň.

Citát:„Smrť najčastejšie nastáva v dôsledku udusenia, obeť má náhle pocit slabosti a malátnosti. V mieste bodnutia môže byť koža často úplne začervenaná, môžu sa dokonca vytvárať pľuzgiere, akoby nás popálila žihľava,“ opísal priebeh uštipnutia lekár Darko Sinjeri.

Širší kontext: Nebezpečné uštipnutie zažil aj Chorvát Igor, ktorý takmer zomrel. Tvrdí, že vôbec nevedel, že je alergický. Tvrdí, že si pamätá len to, ako ho napadol roj sršňov a neskôr iba veľkú bolesť.

Podľa lekára je normálna reakcia po uštipnutí červená škvrna. V prípade, že je uštipnutý alergický, reakcia sa prejaví už do 15 minút a následky môžu byť tragické.

Prečítaj si aj tieto články:

15. augusta 2024 o 17:32 Čas čítania 0:30 Rodina z Bratislavy po príchode do Chorvátska zistila, že na ich ubytovaní niekto býva. Známy online portál priznal chybu Rodina z Bratislavy po príchode do Chorvátska zistila, že na ich ubytovaní niekto býva. Známy online portál priznal chybu
14. augusta 2024 o 19:16 Čas čítania 0:28 V Chorvátsku sa premnožila nebezpečná medúza. Prostredníctvom aplikácie zistíš, kde sa aktuálne nachádza V Chorvátsku sa premnožila nebezpečná medúza. Prostredníctvom aplikácie zistíš, kde sa aktuálne nachádza
13. augusta 2024 o 13:19 Čas čítania 0:23 VIDEO: Chorvátsko zasiahlo silné zemetrasenie, slovenskí dovolenkári sú v šoku VIDEO: Chorvátsko zasiahlo silné zemetrasenie, slovenskí dovolenkári sú v šoku
Domov
Zdieľať
Diskusia