Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
30. augusta 2024 o 11:11
Čas čítania 0:28

Veľká predpoveď na jeseň: Meteorológovia predpovedajú extrémne horúčavy, Slovákov potrápia septembrové teploty

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na Slovensku bude v septembri veľmi teplo. Ochladzovať sa začne až koncom mesiaca.

Meteorológovia upozorňujú, že tohtoročná jeseň nám prinesie extrémne počasie. Ani začiatkom septembra sa na Slovensku citeľne neochladí a teploty nad 30 stupňov Celzia budú trápiť Slovákov až do 10. septembra, informuje iMeteo.

Priemerná teplota bude v celej Európe o 10 stupňov vyššia ako je dlhodobý priemer. Okrem vysokých teplôt bude na Slovensku aj veľmi sucho. Začiatkom septembra bude až o 60 % menej zrážok, ako je v tomto období zvyčajné.

Od polovice septembra sa začne postupne ochladzovať. Teplota však bude stále vyššia, ako je zvyčajný priemer. Koniec septembra bude už trochu chladnejší. Meteorológovia očakávajú medzi 10. až 25. septembrom viac zrážok.

Počasie bude aj v októbri veľmi teplé. Odborníci predpovedajú, že v októbri bude priemerná teplota o 3 stupne teplejšia, ako zvyčajne.

jeseň
Zdroj: Flickr/David Hoffman
Domov
Zdieľať
Diskusia