Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. augusta 2024 o 11:44
Čas čítania 0:48

Skupina ABBA žiada, aby Trump nepoužíval jej hudbu v kampani. Poradcovia tvrdia, že získali licenciu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

ABBA žiada, aby Trump okamžite prestal používať jej hudbu na mítingoch.

  • Legendárna švédska popová skupina ABBA požiadala republikánskeho kandidáta na prezidenta USA Donalda Trumpa, aby na svojich mítingoch nepoužíval jej hudobnú produkciu.
  • Hovorca Trumpovho volebného tímu však povedal, že licenciu na prehrávanie hudobnej produkcie skupiny v kampani získali na základe dohody s organizáciami BMI a ASCAP, ktoré majú v kompetencii práva k hudobným dielam.

Prečo je to zaujímavé: ABBA sa pridala k mnohým ďalším hudobníkom, ktorí nesúhlasili s tým, aby Trump používal ich hudbu v kampani. Pred voľbami v roku 2020 medzi nimi boli Bruce Springsteen, Rihanna, Phil Collins, R.E.M. a Guns N’ Roses. V rámci aktuálnej kampane sa proti používaniu svojich skladieb postavili Céline Dion a Beyoncé.

Citát:„ABBA a jej zástupca bezodkladne požiadali o odstránenie a vymazanie tohto obsahu. Nedostali sme žiadnu žiadosť o použitie hudby, takže nebolo udelené žiadne oprávnenie ani licencia,“ zdôraznila hudobná skupina.

Širší kontext: Skupina ABBA tvrdí, že nedávno prostredníctvom online videí zistila, že na Trumpovom podujatí došlo k neoprávnenému použitiu jej hudby a videí.

13. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 5:37 Melania Trump: Striktne popiera plastiky aj botox. S Trumpom sa zoznámila na večierku, na ktorom mal iné rande Melania Trump: Striktne popiera plastiky aj botox. S Trumpom sa zoznámila na večierku, na ktorom mal iné rande

Použitie hudobnej produkcie v rámci politickej kampane si však nevyžaduje explicitný súhlas hudobníka za predpokladu, ak politická strana alebo objekt, kde sa podujatie koná, získa takzvanú paušálnu licenciu od organizácií ASCAP a BMI.

Prečítaj si aj tieto články:

20. augusta 2024 o 8:30 Čas čítania 1:21 Trump zdieľal upravené snímky, ktoré naznačujú, že ho podporuje Taylor Swift. „Swifties for Trump“ si vygeneroval cez AI Trump zdieľal upravené snímky, ktoré naznačujú, že ho podporuje Taylor Swift. „Swifties for Trump“ si vygeneroval cez AI
13. augusta 2024 o 9:30 Čas čítania 5:37 Melania Trump: Striktne popiera plastiky aj botox. S Trumpom sa zoznámila na večierku, na ktorom mal iné rande Melania Trump: Striktne popiera plastiky aj botox. S Trumpom sa zoznámila na večierku, na ktorom mal iné rande
11. augusta 2024 o 12:45 Čas čítania 0:42 Speváčka Céline Dion ostro kritizuje Trumpa. Neoprávnene použil jej pieseň „My Heart Will Go On“ Speváčka Céline Dion ostro kritizuje Trumpa. Neoprávnene použil jej pieseň „My Heart Will Go On“
Domov
Zdieľať
Diskusia