Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
1. septembra 2024 o 9:23
Čas čítania 0:56

AKTUÁLNE: Na slovenských letiskách niekto nahlásil bombu. Žiadne lietadlá momentálne neprilietajú ani neodlietajú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aktuálne prebieha evakuácia a kontrola terminálov aj administratívnych priestorov.

Pre nahlásenú údajnú bombovú hrozbu evakuovali v nedeľu ráno budovy letísk v Košiciach a Poprade. Informujú o tom letiská na sociálnej sieti. Prebieha pyrotechnická prehliadka letísk. 


„Na letiskách v SR bola nahlásená bomba, preto je aktuálne Letisko Poprad-Tatry uzavreté, cestujúci sú evakuovaní a prebieha kontrola terminálov, ako aj administratívnych priestorov,“ uviedlo popradské letisko. Informovalo zároveň, že pravidelná linka z Popradu do Londýna s príletom o 9.45 hod a odletom 10.25 hod bude pravdepodobne z tohto dôvodu meškať.


Po nahlásení bombovej hrozby evakuovali aj budovu terminálu letiska Košice. „V týchto chvíľach prebieha pyrotechnická prehliadka letiska. Najbližší odlet do Londýna plánovaný na 9.55 bude pravdepodobne omeškaný,“ informovalo košické letisko.


Evakuáciu a pyrotechnickú prehliadku letiska v Košiciach potvrdila za košickú krajskú políciu jej hovorkyňa Lenka Ivanová. Bezpečnostné opatrenia potvrdila aj prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. Oznámenie o údajnej hrozbe prijali v Bratislave.


Bezpečnostné opatrenia zahŕňali aj bratislavské letisko. „Z dôvodu nahlásenia hrozby bola na letisku vykonaná pyrotechnická prehliadka zo strany polície bez potreby evakuácie terminálu a obmedzenia leteckej prevádzky,“ uviedla hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Demovičová.

Košické letisko obnovilo prevádzku

Letisko Košice je po evakuácii a bezpečnostných opatreniach z nedeľňajšieho rána pre údajnú bombovú hrozbu opäť v plnej prevádzke.

 
„Po evakuácii budovy terminálu letiska Košice bola vykonaná pyrotechnická prehliadka ukončená o 9.32 hod s negatívnym výsledkom. Po vylúčení bombovej hrozby je letisko opäť v plnej prevádzke,“ uviedlo letisko. Oznámilo tiež meškanie plánovaného letu do Londýna s odletom o 9.55 hod.

Domov
Zdieľať
Diskusia