Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
2. septembra 2024 o 7:27
Čas čítania 0:29

Tropickým teplotám ešte nie je koniec. Poobede udrú tie najväčšie horúčavy, meteorológovia očakávajú až 35°C

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výstrahy platia od 13.00 hod. do 17.00 hod.

Horúčavy budú na Slovensku pokračovať aj dnes. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa pred vysokými teplotami. Platia predbežne od 13.00 hod. do 17.00 hod. Informuje o tom na svojom webe.


Výstraha druhého stupňa platí pre okresy Senec, Pezinok, Krupina, Veľký Krtíš, Komárno, Levice, Nové Zámky, Šaľa, Dunajská Streda a Galanta. Teplota v nich môže dosiahnuť 35 stupňov Celzia. „Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov,“ upozornili meteorológovia.


Výstrahu prvého stupňa vydali pre ostatné okresy Banskobystrického kraja, Bratislavský, takmer celý Košický a Trnavský kraj a takisto pre okresy Bratislava, Malacky, Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Bánovce nad Bebravou, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Partizánske, Prievidza a Trenčín. SHMÚ miestami očakáva 33 až 34 stupňov Celzia.

Anketa:
Tešíš sa na jeseň/zimu?
Neviem sa dočkať!
Tieto teploty mi vyhovujú.
Neviem sa dočkať!
73 %
Tieto teploty mi vyhovujú.
27 %
1. septembra 2024 o 15:11 Čas čítania 0:24 PRVÁ ZIMNÁ PREDPOVEĎ: Slovákov čaká aj tento rok teplejšia zima. Meteorológovia neočakávajú veľa snehu PRVÁ ZIMNÁ PREDPOVEĎ: Slovákov čaká aj tento rok teplejšia zima. Meteorológovia neočakávajú veľa snehu
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia