Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
3. septembra 2024 o 18:46
Čas čítania 0:43

Policajti odovzdali Šutajovi Eštokovi petíciu. Žiadajú vyššie platy a lepšie pracovné podmienky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia odovzdala petíciu ministrovi vnútra, žiadajú lepšie podmienky.

  • Policajti odovzdali v utorok ministrovi vnútra Matúšovi Šutajovi Eštokovi petíciu, v ktorej žiadali zlepšenie finančných aj pracovných podmienok.
  • Petíciu podpísalo 800 policajtov. Minister vnútra pripomenul, že o podmienkach s policajtmi komunikuje.
  • Šutaj Eštok rovnako avizoval, že medzi priority rezortu vnútra zaradí zvyšovanie platov policajtov. Nemyslí si, že hrozí kolaps v polícii.

Prečo je to dôležité: Iniciátor petície, policajt Štefan Birmon, upozornil, že aktuálne podalo výpoveď približne 1 100 policajtov s tým, že ich nemá kto nahradiť. Jednorazový 5-tisíc eurový príspevok a 100-eurový príspevok na bývanie považuje Birmon za nedostatočné.

Citát: „Ono ani nie je veľmi problém v tom, koľko dalo výpovede, ale to, že neprišli za nich ďalší kolegovia, a toto trvá kontinuálne už niekoľko rokov,“ vysvetlil Birmon.

Širší kontext: Najväčším problémom vraj čelia policajti na základných útvaroch, kde majú priamy kontakt s verejnosťou. S odvolaním sa na štatistiky minister ozrejmil, že v súčasnosti je odchod policajtov nižší ako medzi rokmi 2020 až 2023. V súvislosti s platovými podmienkami policajtov pripomenul, že od 1. septembra im bol zvýšený príspevok na bývanie o 100 eur.

Prečo je to dôležité: 

30. augusta 2024 o 18:10 Čas čítania 0:44 Od septembra začnú v polícii platiť nové zmeny. Policajný prezident informoval o novinkách Od septembra začnú v polícii platiť nové zmeny. Policajný prezident informoval o novinkách
28. augusta 2024 o 14:18 Čas čítania 0:51 Policajti môžu dostať vysoký stabilizačný príspevok. Štát im chce prispieť aj na bývanie Policajti môžu dostať vysoký stabilizačný príspevok. Štát im chce prispieť aj na bývanie
22. augusta 2024 o 14:56 Čas čítania 0:57 Rektor policajnej akadémie sa vraj nevhodne správal k študentke. Do diery na nohaviciach jej strčil prst, tvrdenia odmieta Rektor policajnej akadémie sa vraj nevhodne správal k študentke. Do diery na nohaviciach jej strčil prst, tvrdenia odmieta
Domov
Zdieľať
Diskusia