Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Eva Thonhauserová
5. septembra 2024 o 14:55
Čas čítania 0:40

Slovenská škola reaguje na bombové hrozby a zatvára svoje brány. Žiakov nechávajú doma

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hrozby o bombovom útoku obdržali aj české školy.

  • Základná škola v Bernolákove po troch dňoch bombových poplachov oznámila, že v piatok zostane zatvorená a všetkým žiakom udelila riaditeľské voľno. Škola sa snaží zabezpečiť, aby vyučovanie mohlo pokračovať od pondelka.
  • Fungovať nebude ani jedáleň či školský klub detí.
  • Vedenie školy informuje, že pociťuje veľkú zodpovednosť za deti a ich bezpečie je pre nich na prvom mieste.

Prečo je to dôležité: Opakujúce sa bombové hrozby narušujú vyučovanie a bezpečnosť na školách, čo núti vedenie škôl prijímať mimoriadne opatrenia. Bombové vyhrážky, ktoré zasiahli stovky škôl na Slovensku aj v Česku, vytvárajú atmosféru neistoty a stresu pre žiakov, rodičov a učiteľov.

Citát: „Pokúsime sa nastaviť pravidlá fungovania tak, aby sme definitívne mohli rozbehnúť školský rok od pondelka. Urobíme všetko pre to, aby sme zaručili bezpečnosť detí aj zamestnancov v bežnom režime,” informovala škola.


Širší kontext: Polícia informovala, že obsah e-mailových vyhrážok je takmer rovnaký ako v predchádzajúcich dňoch a zrejme súvisí s podobnými hrozbami, ktoré dostalo aj 500 škôl v Česku. Polícia zatiaľ zisťuje pôvod výhražných e-mailov, ktoré prichádzajú z rôznych adries.

Domov
Zdieľať
Diskusia