Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
6. septembra 2024 o 11:11
Čas čítania 0:49

Ak Donald Trump vyhrá prezidentské voľby, Elon Musk vstupuje do politiky. Dvojica prezradila veľké plány

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Bývalý prezident o nápade údajne diskutoval so svojimi poradcami celé týždne.

  • Donald Trump vo štvrtok počas rozsiahleho prejavu, v ktorom hovoril o svojich ekonomických víziách, vyhlásil, že ak zvíťazí v novembrových voľbách, zriadi komisiu pre efektivitu vlády, na čele ktorej bude stáť miliardár a jeho podporovateľ Elon Musk.
  • Návrh vyvolal okamžitú kritiku. V rámci americkej administratívy už funguje nezávislý Úrad pre zodpovednosť vlády, ktorý na federálnej úrovni skúma federálne výdavky a výkonnosť vlády.
  • Musk podľa exprezidenta súhlasil s tým, že sa stane predsedom tohto orgánu. Trump nespresnil, ako by mala komisia fungovať.

Prečo je to dôležité: Trumpov návrh komisie pre efektivitu vlády, vedený Elonom Muskom, prichádza v čase, keď Spojené štáty smerujú k voľbám. Ich spojenectvo môže ovplyvniť voličské preferencie. Spájanie sa s populárnymi osobnosťami môže zvýšiť Trumpovu popularitu medzi voličmi.

Citát:„Zriadim komisiu pre efektivitu vlády, ktorá bude poverená vykonaním komplexného finančného a výkonnostného auditu celej federálnej vlády a predložením odporúčaní pre drastické reformy,“ povedal bývalý prezident.


Širší kontext: Bývalý prezident o tomto nápade so svojimi poradcami diskutoval celé týždne, povedali agentúre Reuters zdroje oboznámené o obsahu týchto debát. Túto myšlienku však Trump po prvý raz verejne potvrdil až počas štvrtkového prejavu pred Newyorským ekonomickým klubom. Musk v podcaste 19. augusta povedal, že s bývalým prezidentom o tejto veci hovoril a mal by záujem v danom orgáne pôsobiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia