Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
6. septembra 2024 o 9:18
Čas čítania 0:32

AKTUÁLNE: Prokurátor zrušil Haščákovi a ďalším obvinenie v kauze Gorila

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dôkazy vraj neboli relevantné.

Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava zrušil obvinenia podnikateľa Jaroslava Haščáka a ďalších šiestich osôb vo veci Gorila, ktoré boli vznesené 23. novembra 2022. 

Obvinené boli aj ďalšie osoby vrátane bývalého ministra hospodárstva Jirka Malchárka a bývalej predsedníčky výkonného výboru Fondu národného majetku SR Anny Bubeníkovej. Haščákov právny zástupca Martin Škubla uviedol, že uznesenie z 2. septembra je podľa neho definitívnym koncom tohto prípadu.

Škubla, uviedol, že kľúčovým dôvodom zrušenia obvinení nebolo len to, že prokurátor po dvoch rokoch obvinenia ruší, ale aj fakt, že obvinenia nemali „oporu v dokazovaní“. Podľa prokurátora vyšetrovateľka nemala žiadne relevantné dôkazy a dokazovanie bolo iba formálnou simuláciou. Prokuratúra tvrdila, že špecializovaný tím „Gorila“ vytváral obvinenia na základe domnienok a nie reálnych dôkazov.

NAKA pôvodne obvinila sedem osôb z rôznych trestných činov vrátane založenia zločineckej skupiny a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. 

Domov
Zdieľať
Diskusia