Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Nina Miščíová
8. septembra 2024 o 8:41
Čas čítania 0:33

Polícia upozorňuje na nové taktiky podvodníkov. Lákajú peniaze týmto spôsobom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia varuje občanov pred novým typom podvodov.

Polícia upozorňuje verejnosť na rastúci počet nových typov podvodov. Tentokrát podvodníci komunikujú prostredníctvom telefonického hovoru a snažia sa od teba vylákať osobné údaje, informujú správy.rtvs.sk.  

V telefóne zaznie hlas, ktorý sa v angličtine predstaví ako Polícia SR, a oznámi ti, že tvoje osobné údaje alebo doklady niekto zneužil. Následne od teba žiada, aby si mu pre urýchlenie vyriešenia problému všetky údaje poskytol. 

„Podvodníci využívajú metódu caller ID spoofing, čo znamená, že vám môžu volať z telefónneho čísla, ktoré reálne patrí nejakej osobe. Táto osoba nemusí tušiť, že jej číslo je zneužívané. Takéto číslo môže mať aj slovenskú predvoľbu,“ informoval hovorca Prezídia Policajného zboru SR Roman Hájek.

Polícia SR varuje občanov pred zvýšeným počtom telefonických podvodov, v ktorých sa podvodníci vydávajú za príslušníkov zboru. Ľahkým ukazovateľom, že ide o podvod, je, že polícia nikdy nežiada osobné údaje prostredníctvom telefonátu či emailu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia