Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
11. septembra 2024 o 6:52
Čas čítania 0:32

Veľká jesenná predpoveď: Meteorológovia očakávajú vysoké teploty až do novembra, prekvapiť môžu aj extrémne dažde

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Teploty môžu dosahovať až 25°C.

Tohtoročná jeseň bude v Európe podľa meteorológov nezvyčajne horúca. Teploty by mohli ešte počas októbra dosahovať až 25°C, pričom obdobná výška teplôt môže pretrvávať až do novembra, informuje Meteogiornale.it.

Jeseň by mala so sebou priniesť aj mnohé zrážky. Meteorológovia očakávajú extrémne dažde, ktoré môžu spôsobiť záplavy. V kontraste však v niektorých oblastiach južnej Európy treba očakávať najmä dlhé obdobia sucha.

Dôvodom nezvyčajného počasia je pôsobenie javu El Niño, ktorý je tento rok mimoriadne silný. Ďalším kľúčovým faktorom je globálne otepľovanie, ktoré zosilňuje aj pôsobenie javu. 

Anketa:
Už sa tešíš na jeseň?
Áno, už nech tu je.
Trochu hej.
Veľmi nie.
Vôbec nie.
Áno, už nech tu je.
48 %
Trochu hej.
25 %
Veľmi nie.
15 %
Vôbec nie.
13 %

Prečítaj si aj tieto články:

10. septembra 2024 o 8:55 Čas čítania 0:34 Priprav sa na extrémne výkyvy počasia. Európu čaká výrazné ochladenie aj sneh Priprav sa na extrémne výkyvy počasia. Európu čaká výrazné ochladenie aj sneh
9. septembra 2024 o 7:29 Čas čítania 0:39 Ochladenie o 15 stupňov, silný vietor či dlhotrvajúce dažde. Na Slovensko prichádza studený front (+ mapa) Ochladenie o 15 stupňov, silný vietor či dlhotrvajúce dažde. Na Slovensko prichádza studený front (+ mapa)
1. septembra 2024 o 15:11 Čas čítania 0:24 PRVÁ ZIMNÁ PREDPOVEĎ: Slovákov čaká aj tento rok teplejšia zima. Meteorológovia neočakávajú veľa snehu PRVÁ ZIMNÁ PREDPOVEĎ: Slovákov čaká aj tento rok teplejšia zima. Meteorológovia neočakávajú veľa snehu
Domov
Zdieľať
Diskusia