Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
15. septembra 2024 o 9:59
Čas čítania 0:51

Doprava v Bratislave kolabuje. Neprejazdných je viacero úsekov, električky v hlavnom meste nepremávajú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Situácia na cestách je pre nepriaznivé počasie kritická.

  • Viaceré úseky ciest v Bratislave sú pre nepriaznivé počasie neprejazdné. Ide o ulice Bratislavská a Gbelská v Záhorskej Bystrici aj ulicu Istrijská v Devínskej Novej Vsi.
  • Zaplavený je tiež podjazd od Patrónky k zoologickej záhrade.
  • Viaceré trolejové linky premávajú odklonenou trasou, električková doprava je prerušená.

Dopravný podnik na webe uvádza, že autobusové linky 43, 96, 99, 144 a 154 nepremávajú. Upravené trasy majú aj linky 20, 21, 29, 32, 36 a 37. V prípade trolejbusov premávajú odklonenou trasou linky 49, 64 a 71.

V hlavnom meste je prerušená premávka električiek a žiadna z električkových liniek nepremáva podľa CP, intervaly sú predĺžené. Namiesto električiek premávajú náhradné autobusy s prestupom v centre mesta.


„Linka 1 je nahradená autobusmi po celej trase. Linka 4 je nahradená autobusmi X4 v dvoch úsekoch, Zlaté piesky - Šafárikovo námestie a Pri kríži - Šafárikovo námestie. Linka 9 je nahradená autobusmi X9 v úseku Astronomická - Šafárikovo námestie cez Obchodnú a Námestie SNP. Na Šafárikovom námestí prestup na linku X4 smer Pri kríži. Linka 3 postupne obnovuje premávku električiek, súčasne premáva aj autobusová doprava X3 v úseku Tbiliská - Blumentál. Prestupný bod je Šafárikovo námestie,“ priblížil Dopravný podnik.

Kritická situácia je aj na cestách medzi Borinkou, Pernekom a Stupavou. Devínska a Viedenská cesta zostávajú naďalej uzatvorené.

Prečítaj si aj tieto články:

15. septembra 2024 o 8:39 Čas čítania 0:44 Dážď a silný vietor potrápia Slovensko aj v nedeľu. Hydrológovia vydali výstrahy pred povodňami vo viacerých okresoch (+mapa) Dážď a silný vietor potrápia Slovensko aj v nedeľu. Hydrológovia vydali výstrahy pred povodňami vo viacerých okresoch (+mapa)
14. septembra 2024 o 16:59 Čas čítania 1:20 Rodina z Česka musela pred vodou utiecť z domu. Na streche auta čakali na hasičov, ktorí ich prišli zachrániť na člne Rodina z Česka musela pred vodou utiecť z domu. Na streche auta čakali na hasičov, ktorí ich prišli zachrániť na člne
14. septembra 2024 o 14:59 Čas čítania 0:48 Čo robiť počas záplav? Slovenský Červený kríž zverejnil dôležité pokyny Čo robiť počas záplav? Slovenský Červený kríž zverejnil dôležité pokyny

Domov
Zdieľať
Diskusia