Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
15. septembra 2024 o 8:39
Čas čítania 0:44

Dážď a silný vietor potrápia Slovensko aj v nedeľu. Hydrológovia vydali výstrahy pred povodňami vo viacerých okresoch (+mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Situáciu na Slovensku netreba stále podceňovať.

Silné dažde majú väčšinu územia Slovenska potrápiť aj v nedeľu (15. 9.). V okresoch Malacky, Senica, Skalica a Myjava naďalej platia výstrahy tretieho stupňa pred dažďom aj povodňami. Výstraha tretieho stupňa pred povodňami platí od soboty 20.00 h aj v Bratislave.

V Bratislavskom kraji platia v nedeľu výstrahy tretieho a druhého stupňa pred dažďom, v Trenčianskom a Trnavskom prvého až tretieho stupňa, v Nitrianskom a Žilinskom prvého a druhého stupňa. Výstrahy prvého stupňa pred dažďom platia v celom Banskobystrickom kraji a v okresoch Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves, Kežmarok, Levoča, Poprad a Stará Ľubovňa.

Výstrahy prvého a druhého stupňa kvôli vetru platia pre celý Trenčiansky, Nitriansky a Trnavský kraj, tiež takmer pre celý Žilinský kraj. Pre okres Žarnovica platí výstraha prvého stupňa.


S vetrom na horách treba v nedeľu počítať v Trenčianskom a Žilinskom kraji a v okresoch Bratislava, Pezinok, Senec, Banská Bystrica, Brezno, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Piešťany, Trnava a Poprad. Platia výstrahy druhého aj prvého stupňa.


Hydrológovia zároveň upozorňujú na povodňovú aktivitu takmer na celom Slovensku, ktorá má pokračovať aj v nedeľu.

Prečítaj si aj tieto články:

14. septembra 2024 o 16:59 Čas čítania 1:20 Rodina z Česka musela pred vodou utiecť z domu. Na streche auta čakali na hasičov, ktorí ich prišli zachrániť na člne Rodina z Česka musela pred vodou utiecť z domu. Na streche auta čakali na hasičov, ktorí ich prišli zachrániť na člne
14. septembra 2024 o 16:24 Čas čítania 0:52 Okrem dažďa a povodní prichádza tiež silný vietor. Budú padať stromy, nárazový vietor udrie rýchlosťou aj 130 km/h (+mapa) Okrem dažďa a povodní prichádza tiež silný vietor. Budú padať stromy, nárazový vietor udrie rýchlosťou aj 130 km/h (+mapa)
14. septembra 2024 o 14:59 Čas čítania 0:48 Čo robiť počas záplav? Slovenský Červený kríž zverejnil dôležité pokyny Čo robiť počas záplav? Slovenský Červený kríž zverejnil dôležité pokyny
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia