Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová TASR
16. septembra 2024 o 9:26
Čas čítania 0:34

Povodne v Česku majú prvú obeť. V krajine je aktuálne nezvestných sedem ľudí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Česko zažíva náročné dni.

  • Povodne v Česku majú prvú obeť.
  • Jeden človek sa utopil v rieke Krasovka pri meste Bruntál v Moravskosliezskom kraji.
  • Aktuálne je nezvestných sedem ľudí.

Citát:„V súvislosti so záplavami zomrel jeden človek v rieke Krasovka v okrese Bruntál,“ uviedol policajný prezident Martin Vondrášek.

Širší kontext: Aktuálne údaje podľa českého premiéra Petra Fialu napovedajú, že Česko pred sebou nemá jednoduché dni, niekde treba očakávať aj storočnú vodu. Po piatkovom preventívnom zasadnutí Ústredného krízového štábu uviedol, že je potrebné byť pripravený na najhoršie scenáre. Ľudí vyzval, aby sa správali maximálne zodpovedne.

Podľa českého ministra vnútra Víta Rakušana je teraz Česko v porovnaní s rokmi 1997 a 2002, keď krajinu zasiahli rozsiahle povodne, oveľa lepšie pripravené.


V súčasnej chvíli hasiči podľa neho pripravujú vrecia s pieskom a ďalšie potrebné vybavenie, posilnili operačné centrá, aktivizujú sa zbory dobrovoľných hasičov.

Prečítaj si aj tieto články:

16. septembra 2024 o 8:40 Čas čítania 1:01 Čo čakať v pondelok v Bratislave: Rozsah škôd je podľa Valla rozsiahly. Viacero opráv potrvá až niekoľko dní Čo čakať v pondelok v Bratislave: Rozsah škôd je podľa Valla rozsiahly. Viacero opráv potrvá až niekoľko dní
16. septembra 2024 o 8:01 Čas čítania 0:24 ZSSK prerušilo vlakovú dopravu medzi Bratislavou a Viedňou. Situácia platí až do odvolania ZSSK prerušilo vlakovú dopravu medzi Bratislavou a Viedňou. Situácia platí až do odvolania
16. septembra 2024 o 7:30 Čas čítania 0:39 Dažde na Slovensku stále neutíchajú. Meteorológovia aj dnes vydali výstrahy tretieho stupňa (+mapa) Dažde na Slovensku stále neutíchajú. Meteorológovia aj dnes vydali výstrahy tretieho stupňa (+mapa)
ČESKO, POVODNE
Zdroj: AP Photo/Petr David Josek
Domov
Zdieľať
Diskusia