Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
včera 16. septembra 2024 o 12:57
Čas čítania 0:44

Ďalší pokus o atentát na Trumpa? Strelec sa skrýval v kríkoch, vystrelil najmenej 4-krát

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prípad prešetrujú ako pokus o atentát.

Nedeľňajší incident so streľbou v blízkosti golfového klubu patriaceho Donaldovi Trumpovi vo West Palm Beach na Floride vyšetruje Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) ako pokus o atentát na tohto bývalého amerického prezidenta. Informovali o tom svetové agentúry.


Predstavitelia FBI a miestnej polície na popoludňajšej tlačovej konferencii uviedli, že agenti Tajnej služby USA (USSS), ktorá je zodpovedná za bezpečnosť súčasných i bývalých amerických prezidentov, zbadali v kríkoch neďaleko hranice golfového ihriska, kde sa nachádzal Trump, hlaveň pušky.

Týmto smerom okolo 13.30 h miestneho času (19.30 h SELČ) vystrelili najmenej štyrikrát. Osoba následne odhodila zbraň, dva ruksaky a ďalšie veci a z miesta ušla na čiernom Nissane.


Svedkovi sa vozidlo aj s evidenčným číslom podarilo odfotografovať. Auto s podozrivým, neskôr podľa televízie NBC News identifikovaným ako 58-ročný Ryan Wesley Routh, polícia následne zadržala na diaľnici I-95 v susednom okrese Martin County.

Trump
Zdroj: AP Photo/Terry Renna


Podľa Rica Bradshawa, šerifa okresu Palm Beach, bol ozbrojený muž spozorovaný asi 365 - 460 metrov od miesta, kde Trump v tom čase hral golf. Na mieste, kde sa nachádzal podozrivý, sa okrem ruksakov našla aj puška AK-47 s ďalekohľadom a videokamera GoPro. Bezprostredne nebolo známe, či strieľal aj podozrivý.

Domov
Zdieľať
Diskusia