Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová TASR
dnes 20. septembra 2024 o 20:20
Čas čítania 0:54

Robert Fico nepriamo pohrozil Dolinkovej: Ak to nezvládne, bude to musieť zvládnuť niekto iný

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zuzana Dolinková bude musieť prísť s opatreniami v zdravotníctve.

  • Premiér Robert Fico tvrdí, že ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková nesie plnú zodpovednosť za zdravotníctvo a musí prísť s ozdravnými opatreniami.
  • Fico tvrdí, že si bez toho nevie predstaviť, že by sa do slovenského zdravotníctva „liali“ ďalšie peniaze.
  • Dolinková sa podľa slov predsedu vlády musí tejto téme venovať od rána do večera. Deklaruje, že si váži prácu zdravotníkov, ale veci sa musia riešiť v normálnom sociálnom dialógu.

Prečo je to dôležité: Okrem Roberta Fica skritizoval Zuzanu Dolinkovú ďalší koaličný partner Andrej Danko. Ten tvrdí, že slovenskú ekonomiku môže stiahnuť pod vodu rezort zdravotníctva.

Citát: „Vyzývam partnerov, odborárov a ďalších v nemocniciach na normálny konštruktívny dialóg, ale nie, že rovno budú búchať na dvere mne, tam majú ministerku zdravotníctva, tam sa musia dohodnúť. Ak to ministerka zdravotníctva nezvládne, bude to musieť zvládnuť niekto iný,“ povedal Fico.

Širší kontext: Konsolidačné opatrenia v zdravotníctve, ktoré tento týždeň predstavila vláda, kritizujú zástupcovia nemocníc, no i mnohí ďalší odborníci. Tí upozorňujú, že opatrenia spôsobia odlev odborníkov a kolaps systému a vyzývajú vládu, aby od nich upustila. Lekárske odborové združenie navyše začalo v nemocniciach so zbieraním výpovedí z nadčasov a upozornilo, že je pripravené podniknúť ďalšie kroky.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Ministerka zdravotníctva Dolinková v reakcii na kritiku uviedla, že konsolidácia verejných financií sa vôbec nemala dotknúť už dnes dosť skúšaného zdravotníctva. Zároveň deklarovala, že ministerstvo robí opatrenia na zefektívnenie manažmentu.

Prečítaj si aj tieto články: 

18. septembra 2024 o 17:40 Čas čítania 0:31 Danko skritizoval ministerku Dolinkovú. Tvrdí, že sa v rezorte zdravotníctva strácajú peniaze Danko skritizoval ministerku Dolinkovú. Tvrdí, že sa v rezorte zdravotníctva strácajú peniaze
20. septembra 2024 o 13:10 Čas čítania 1:15 Lekári na Slovensku začali zbierať prvú časť výpovedí. Varujú vládu Roberta Fica, chystajú aj ďalšie kroky Lekári na Slovensku začali zbierať prvú časť výpovedí. Varujú vládu Roberta Fica, chystajú aj ďalšie kroky
19. septembra 2024 o 18:25 Čas čítania 0:42 VšZP reaguje na postoj nemocnice Bory: Vyzývame ju, aby dodržiavala zmluvné podmienky a nezavádzala pacientov VšZP reaguje na postoj nemocnice Bory: Vyzývame ju, aby dodržiavala zmluvné podmienky a nezavádzala pacientov
Domov
Zdieľať
Diskusia