Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
včera 19. septembra 2024 o 18:25
Čas čítania 0:42

VšZP reaguje na postoj nemocnice Bory: Vyzývame ju, aby dodržiavala zmluvné podmienky a nezavádzala pacientov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Podľa VšZP nemocnica neodhadla svoje budúce náklady.

  • Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) odmieta postup nemocnice Bory, ktorá od októbra viac ako 100 pacientom mesačne obmedzí prístup k plánovaným výkonom.
  • Podľa VšZP nemocnica neodhadla svoje budúce náklady a následne počas rokovaní uviedla neprimerané finančné požiadavky.
  • Poisťovňa tvrdí, že nemocnica nemá dostatočnú kapacitu personálu a aj napriek tomu uskutočňovala masívnu kampaň bez toho, aby vyhodnotila svoje možnosti.
  • Poistencov ubezpečujú, že komunikujú s ďalšími nemocnicami v Bratislave, ktoré sú plne k dispozícii v rámci kapacity a zabezpečia zdravotnú starostlivosť.

Citát:„Odmietame, aby zodpovednosť za situáciu, ktorá je dôsledkom série rozhodnutí predstaviteľov Nemocnice Bory, presúvala nemocnica na zdravotnú poisťovňu,“ uvádza poisťovňa v tlačovej správe.

Širší kontext: VšZP uvádza, že nemocnici medziročne navýšili objem finančných prostriedkov určených na lôžkovú starostlivosť takmer trojnásobne. Predstaviteľov vyzývajú, aby dodržiavali zmluvné podmienky a nezavádzali pacientov.

19. septembra 2024 o 12:10 Čas čítania 2:29 Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov Žena z legendárnej fotky Fica s Colou dostala vysokú pozíciu na úrade vlády. Jej správu využili pri útoku na odborníkov

Nemocnica informovala, že pre pacientov VšZP bude v oblasti plánovaných hospitalizácií a operačných výkonov poskytovať zdravotnú starostlivosť iba do výšky súčasného limitu. Nemocnica zároveň dodala, že poistenci zdravotných poisťovní Dôvera a Union majú prístup k plánovaným výkonom nemocnice bez obmedzení.

Prečítaj si aj tieto články:

18. septembra 2024 o 19:05 Čas čítania 0:31 Nemocnica Bory sa opäť nedohodla so štátnou poisťovňou. Pacientov čakajú výrazné obmedzenia Nemocnica Bory sa opäť nedohodla so štátnou poisťovňou. Pacientov čakajú výrazné obmedzenia
12. septembra 2024 o 6:52 Čas čítania 0:43 Slováci už nemusia čakať na termín u odborníkov. Všeobecný lekár môže po novom predpísať lieky na špecifický typ ochorenia Slováci už nemusia čakať na termín u odborníkov. Všeobecný lekár môže po novom predpísať lieky na špecifický typ ochorenia
6. septembra 2024 o 17:11 Čas čítania 0:43 V Česku zomrelo na čierny kašeľ len trojmesačné dieťa. Situácia na Slovensku sa podľa pediatričky zhoršuje V Česku zomrelo na čierny kašeľ len trojmesačné dieťa. Situácia na Slovensku sa podľa pediatričky zhoršuje
všzp
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domov
Zdieľať
Diskusia