Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
Barbora Fábryová
dnes 29. septembra 2024 o 10:32
Čas čítania 0:57

Demokrati začali zbierať podpisy na referendum. Chcú predčasné voľby a zrušiť rentu pre Fica

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Demokrati argumentujú tým, že Fico oklamal ľudí.

  • Mimoparlamentná strana Demokrati ohlásila, že spúšťa petíciu za skrátenie volebného obdobia Róberta Fica. Strana potrebuje pre vypísanie referenda vyzbierať 350-tisíc podpisov.
  • Demokrati vyzvali ostatné opozičné strany, aby sa k nim pridali.
  • Strana zverejnila aj referendové otázky, týkajú sa skrátenia volebného obdobia, zrušenia doživotnej renty pre Fica a aj obnovenia ÚŠP a NAKA.
  • Strana argumentuje tým, že táto koalícia ohrozuje naše členstvo v EÚ a ťahá nás smerom k Putinovi. Zároveň tvrdí, že sa starajú iba o svoje vrecká a zaisťujú beztrestnosť pre svojich ľudí.

Citát:„Ficova vláda spravila zo Slovenska oklamanú, nahnevanú a frustrovanú krajinu. Rozdávajú ako zo svojho a pritom zvyšujú dane a púšťajú zločincov z väzenia. Štát im kolabuje priamo pred očami. Stačilo!“ píšu na webe.

Širší kontext: Demokrati vypísali desať bodov, kvôli ktorým by mal podľa nich Robert Fico skončiť. Kritizujú, že koalícia oklamala Slovensko so sľubmi o lacných potravinách a namiesto toho chránia korupciu a ohrozujú zdravie života ľudí.

Referendové otázky:
1. Súhlasíte s tým, aby Národná rada Slovenskej republiky prijala uznesenie, ktorým skráti svoje IX. volebné obdobie a deň predčasných volieb do Národnej rady Slovenskej republiky určí tak, aby sa konali do 180 dní od vyhlásenia výsledkov referenda?
2. Súhlasíte so zrušením tzv. doživotnej renty napríklad pre Roberta Fica, ustanovenej v § 24a ods. 1 písm. b) zákona č. 120/1993 Z.z. o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov Slovenskej republiky v aktuálnom znení?
3. Súhlasíte s tým, aby bol obnovený Úrad špeciálnej prokuratúry a Národná kriminálna agentúra?
Späť
Zdieľať
Diskusia