Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
TASR
dnes 29. septembra 2024 o 18:00
Čas čítania 0:37

Obce varujú, že môžu prestať podporovať miestny šport a kultúru. Žiadajú, aby bolo doriešené financovanie samospráv

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Chýbajúce zdroje ohrozujú podporu miestneho športu.

  • Združenie miest a obcí (ZMOS) upozornilo, že pokiaľ nebude doriešené financovanie samospráv na najbližšie roky, chýbajúce zdroje môžu ohroziť šport v mestách a obciach. 
  • Predseda ZMOS-u Jozef Božik poukázal na to, že miestne samosprávy zohrávajú kľúčovú úlohu v podpore športu detí a mládeže.
  • Významné investície samospráv smerujú aj do údržby a starostlivosti športovísk. 

Citát:  „Viac ako 90 % financovania detského a mládežníckeho športu pochádza z rozpočtov miest a obcí. Mestá a obce financujú prevádzku športovísk, ako sú plavárne, športové haly, zimné a futbalové štadióny,“ povedal predseda ZMOS-u. 


Širší kontext: Božik zároveň upozornil, že udržateľnosť tejto podpory nevyrieši dofinancovane 50 miliónov eur do konca tohto roka, ktoré ZMOS žiada na základe výpadku príjmu z podielových daní. Problémom sú chýbajúce zdroje pre nadchádzajúce roky, ktoré vznikli v dôsledku vládnych rozhodnutí z minulých období. Predseda varoval, že v prípade, ak sa tieto chýbajúce zdroje nebudú riešiť, samosprávy budú nútené zrušiť podporu športu i kultúry. 

Prečítaj si aj tieto články:

23. septembra 2024 o 7:20 Čas čítania 1:12 Aká je budúcnsoť cien nehnuteľností na Slovensku? Odborníci odhadujú pozitívny trend Aká je budúcnsoť cien nehnuteľností na Slovensku? Odborníci odhadujú pozitívny trend
19. septembra 2024 o 7:53 Čas čítania 0:56 Mnohí Slováci majú nárok na deň voľna navyše a ani o tom nevedia. Zamestnancom stačí splniť jedinú podmienku Mnohí Slováci majú nárok na deň voľna navyše a ani o tom nevedia. Zamestnancom stačí splniť jedinú podmienku
23. septembra 2024 o 15:31 Čas čítania 1:02 Nová DPH výrazne obmedzí dostupnosť bývania. Pre ľudí bude kúpa bytu omnoho náročnejšia ako dnes, tvrdia stavebníci Nová DPH výrazne obmedzí dostupnosť bývania. Pre ľudí bude kúpa bytu omnoho náročnejšia ako dnes, tvrdia stavebníci
Domov
Zdieľať
Diskusia