Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
1. októbra 2024 o 18:22
Čas čítania 0:27

Situácia v policajnom zbore je alarmujúca. Do konca roka odíde 2000 policajtov, občania budú na výjazd čakať aj štyri hodiny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najkritickejšia situácia je v Bratislavskom kraji.

Do konca roku odíde z policajného zboru približne 1800 až 2000 policajtov, informujú Aktuality. Predseda odborového zväzu polície Pavol Paračka uviedol, že čísla sú alarmujúce. Po odchode sa predĺži dojazd na miesto, dokumentovanie trestnej činnosti alebo priestupkov či zaisťovanie stôp na mieste činu.

„Občania nebudú čakať hodinu, kým príde veľký alebo malý výjazd, ale môžu čakať dve-tri-štyri hodiny,“ opisuje situáciu policajný odborár. Nahradiť odchádzajúcich skúsených policajtov nebude ľahké, uvádza Paračka.

Najkritickejšia situácia je v Bratislavskom kraji. „Choďte sa pozrieť na oddelenie Bratislava Staré Mesto, tam už pomaly nemá kto slúžiť. Neviem, či vôbec ešte majú policajtov v hliadkovej službe,“ hovorí. Straty sa výrazne dotknú aj Trnavského a Nitrianskeho kraja. Situácia nebude ideálna ani na východe Slovenska.
  

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky
Domov
Zdieľať
Diskusia