Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Nina Miščíová
dnes 3. októbra 2024 o 17:31
Čas čítania 0:34

Účtovník z Bardejova poslal Pellegriniho strane tisíce eur. Jeho prepojenia siahajú na blízkych ľudí Putina

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bardejovský účtovník daroval strane Hlas-SD dokopy 20-tisíc eur.

Strana Hlas-SD, ktorej zakladateľom je Peter Pellegrini, má potenciálne prepojenia na vysoko postavených ľudí z Kremľa, informujú Aktuality.sk. Účtovník Milan Benka z Bardejova daroval v rokoch 2021 až 2023 strane dohromady 20-tisíc eur.

Bardejovský účtovník vlastní nehnuteľnosť, na ktorej mal uvedený pobyt aj Ukrajinec Igor Kolosnitsyn, ktorý je synom bývalého šéfa petrohradského prístavu Petrolesport a banky Portal. 

Medzinárodná investigatívna skupina Organized Crime and Corruption Reporting Project odhalila údajne nekalé praktiky vyššie spomínaného podnikateľa Kolosnitsyna. Ten mal posielať veľké sumy peňazí mužovi, ktorý v minulosti pracoval v dánskej banke. Jeho úlohou malo byť takzvané „prepranie“ financií. 

Kolosnitsyn figuruje aj v slovenskej firme Bardli, ktorú založil Sergej Tregub. Práve jeho meno zaradila Veľká Británia na sankčné zoznamy. Dôvodom má byť krytie svojho otca, ktorý kryje majetky Alexeja Millera, riaditeľa plynárskej spoločnosti Gazprom.

Práve syn riaditeľa plynárne Sergej Tregub má prechodný pobyt na adrese prevádzok bardejovského účtovníka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia