Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 4. októbra 2024 o 12:05
Čas čítania 0:46

V Lučenci sa bude konať súťaž v kopaní hrobov. Bude súčasťou veľkej pohrebníckej akcie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Organizátor avizuje zaujímavé ceny pre víťazov.

  • V sobotu 12. októbra sa v Lučenci uskutoční druhý ročník burzy pohrebných vozidiel.
  • Akcia, ktorá svojou premiérou minulý rok vzbudila veľký záujem, sa opäť vracia aj so sprievodnými podujatiami. Okrem výstavy pohrebných áut, nových aj historických, zažijú aj súťaž v kopaní hrobov.
  • Podujatie organizuje Slovenská asociácia pohrebných a kremačných služieb (SAPaKS) v spolupráci s pohrebnou službou Archa. Výstava sa začne o 10.00 hod. v areáli Archy na Fiľakovskej ceste, odkiaľ sa vozidlá presunú do Miraj Resortu, kde bude pokračovať ďalší program.

Citát: „Na 13.00 hod. je tam naplánované slávnostné otvorenie výstavy pohrebných vozidiel. Pripravená je súťaž vo výkope hrobov. Po jej ukončení bude nasledovať meranie a hodnotenie splnenia podmienok. Potom jej účastníci začnú súťažiť v zahadzovaní výkopov. V pláne sú aj slávnostné salvy. Pre víťazov sú pripravené zaujímavé ceny. Zraz pohrebných vozidiel ukončíme o 18.00 hod.,“ uviedol šéf Archy.

Širší kontext: Akcia svojím rozsahom a originálnym zameraním nemá v Európe obdoby. Pri udalosti budú vystavovatelia produktov a služieb v oblasti pohrebníctva a všetkým, čo s ním súvisí. Návštevníkom budú k dispozícii aj stánky s občerstvením. Pristavia dokonca aj pohrebný voz so záprahom. Po ukončení podujatia sa večer uskutoční country bál, ktorý zavŕši deň plný netradičných zážitkov.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa
Domov
Zdieľať
Diskusia