Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
dnes 6. októbra 2024 o 18:32
Čas čítania 0:28

Tomáš Taraba chce zásahové tímy na odstrel medveďov v národných parkoch. Prvé by mali byť v Tatrách

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prvé zásahové tímy by mali vzniknúť vo Vysokých a Nízkých Tatrách.

Šéf envirorezortu Tomáš Taraba predloží na rokovanie vlády návrh, aby každý národný park musel mať na svojom území vlastný zásahový tím na odstrel medveďov.

Ako prvé budú zriadené tímy vo Vysokých a Nízkych Tatrách. Zvýši to podľa neho reakciu pri odstrele medveďov v lokalitách, kde je vysoký výskyt ľudí. Informoval o tom na sociálnej sieti.

„Slovensko má vďaka legislatívnym zmenám, ktoré som inicioval na vláde a v parlamente pred pár mesiacmi, dostatočne efektívne nástroje, ktoré sú v súlade aj so smernicou Európskej únie, aby sme medvede predstavujúce riziko pre ľudí vedeli rýchlo eliminovať,“ povedal Taraba.

Dodal, že pre zrýchlené konanie sa vyžaduje mať vyhlásenú mimoriadnu situáciu. Je to na kompetencii okresných úradov, samospráv a Štátnej ochrany prírody SR.

6. októbra 2024 o 14:43 Čas čítania 0:35 Rudolf Huliak navrhuje odstreliť 30 medveďov. Objasnil svoj plán medvedej problematiky Rudolf Huliak navrhuje odstreliť 30 medveďov. Objasnil svoj plán medvedej problematiky
Domov
Zdieľať
Diskusia