Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
dnes 10. októbra 2024 o 11:02
Čas čítania 0:33

Inšpektori upozorňujú na poškodené vozidlá na Slovensku. Desiatky áut môžu začať horieť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na poškodené vozidlá upozorňuje Slovenská obchodná inšpekcia.

  • Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) upozorňuje na vážne bezpečnostné riziká spojené s dvoma modelmi áut značky KIA, ktoré sú dostupné na slovenskom trhu.
  • Prvé oznámenie sa týka vozidla Kia Stinger (CK), K9 (RJ). Tieto vozidlá vyrobili v období od 17. júla 2017 do 14. augusta 2021. V Slovenskej republike sa nachádza až 49 kusov dotknutých áut. Tie kvôli technickej poruche predstavujú vážne riziko požiaru.
  • Ďalší poškodený model je Kia Stonic (YB) Picanto (JA). Tieto autá vyrobili v období od 11. januára 2024 do 14. februára 2021. Na Slovensku sa nachádza 25 poškodených vozidiel. Rovnako ako pri prvom aute, aj pri tomto hrozí vážne riziko požiaru.

Citát: „SOI upozorňuje spotrebiteľov/vlastníkov vozidiel, aby vo vlastnom záujme zabezpečili opravu dotknutého vozidla, ktorá zabezpečí odstránenie zisteného rizika. Nakoľko ide o dobrovoľné aktivity výrobcov vozidiel, odstránenie týchto rizík formou opravy bude spotrebiteľom poskytnuté bezplatne,“ píše SOI na webe.

parkovisko
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Domov
Zdieľať
Diskusia