Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová TASR
dnes 14. októbra 2024 o 14:29
Čas čítania 0:36

Zatváranie škôl či škôlok kvôli chrípke pokračuje. Problémy s ochorením má už aj Nitriansky kraj

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najviac ochorení evidujú deti do 5 rokov.

  • Pre nárast respiračných ochorení a chrípky boli v Nitrianskom kraji v uplynulom týždni zatvorené tri školské zariadenia. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre.
  • Celkovo bolo v regióne v priebehu 41. týždňa evidovaných 5 648 akútnych respiračných ochorení. Z tohto počtu šlo o chrípku v 1 033 prípadoch.
  • Najviac chorých bolo medzi nula- až päťročnými deťmi. Ochorenia hlásilo 51 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 35 percent lekárov pre dospelých. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 144 osôb.

Citát:„Oproti minulému kalendárnemu týždňu to predstavuje nárast chorobnosti na toto ochorenie o 17,7 percenta,“ uviedol RÚVZ.

Širší kontext: Z celkového počtu hlásených prípadov bolo 38,2 percenta zápalov prínosových dutín, 25 percent zápalov pľúc a 36,8 percenta zápalov stredného ucha. „Výchovno-vzdelávací proces bol prerušený z dôvodu zvýšeného výskytu chorôb v jednej materskej a jednej základnej škole v Levickom okrese a v jednej škôlke v Nitrianskom okrese,“ doplnil RÚVZ v Nitre.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia