Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
SITA
dnes 15. októbra 2024 o 15:10
Čas čítania 0:42

Pre atentát na Fica odvolali riaditeľov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov. Príslušníci vraj neabsolvovali potrebné školenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pre pokus o atentát na premiéra vyvodili zodpovednosť voči dvom funkcionárom.

V súvislosti s atentátom na premiéra Roberta Fica v Handlovej z 15. mája tohto roka vyvodili zodpovednosť voči dvom funkcionárom Úradu pre ochranu ústavných činiteľov. Informoval o tom po dnešnom rokovaní vlády minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Ako uviedol, od úradu dostal správu, ktorú zobral na vedomie. Bolo v nej konštatované, že v roku 2023 boli zanedbané školenia pre príslušníkov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a neprešli školeniami, ktorými prejsť mali. Na základe toho bola vyvodená zodpovednosť dvom riaditeľom úradu, ktorí boli odvolaní.

SIS má vypracovať správu o atentáte

Minister súčasne informoval, že Slovenská informačná služba má vypracovať správu o atentáte na premiéra. SIS tak má spraviť na pokyn predsedu vlády. Toto zadanie podľa slov Šutaja Eštoka dostal riaditeľ SIS Pavol Gašpar. Správu o atentáte by SIS mala predložiť do parlamentu do konca tohto roka.

Ako šéf rezortu doplnil, polícia atentát vyšetruje nezávisle od SIS. Zároveň minister pripomenul, že išlo o páchateľa, ktorý navštevoval všetky opozičné protesty a bol odfotený na viacerých fotografiách s predstaviteľmi opozičných politických strán. Samotný minister nemá o vyšetrovaní žiadne informácie, okrem informácií technického charakteru.

fico
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia