Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tereza Nemcová
dnes 15. októbra 2024 o 16:29
Čas čítania 0:54

Tragédia pri výstavbe R2: Robotník padal z mosta asi 10 metrov, pád neprežil

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pri výstavbe rýchlostnej cesty R2 v Košiciach došlo v pondelok 14. októbra k smrteľnej nehode. Robotník spadol z výšky približne 10 metrov do rieky Hornád, kde utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Nešťastná udalosť na stavbe budúceho obchvatu v Košiciach si vyžiadala život 44-ročného robotníka. Tragédia sa stala v blízkosti mestskej časti Krásna, kde prebiehali stavebné práce na moste nad riekou Hornád, informoval Korzár.

Podľa predbežných informácií muž spadol z výšky okolo 10 metrov a dopadol na kamene v rieke. Napriek tomu, že mal byť údajne istený bezpečnostnými popruhmi, pád sa mu stal osudným a priamo na mieste utrpel smrteľné zranenia.

Podľa hovorkyne krajskej polície Lenky Ivanovej išlo o pád z kovového nosníka, ktorý bol súčasťou konštrukcie mosta. K incidentu došlo medzi obcami Kokšov-Bakša a mestskou časťou Košice-Krásna.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Facebook

Čo sa stalo?

„Presná príčina, ako k tejto tragickej udalosti došlo, je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala Ivanová. Nebohého robotníka mal oživovať i jeho syn, ktorý bol na stavbe spolu s ním, no neúspešne. K miestu nehody boli privolaní policajti, pričom po ukončení obhliadky staveniska polícia začala vo veci trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Národná diaľničná spoločnosť, ktorá je investorom projektu, a spoločnosť Eurovia SK, ktorá stavbu realizuje, vyjadrili úprimnú sústrasť rodine a blízkym zosnulého. Eurovia SK potvrdila, že muž bol zamestnancom subdodávateľskej firmy.

Národný inšpektorát práce dosvedčil, že pád bol spôsobený tým, že jedna časť kovovej konštrukcie zasiahla robotníka pri ukladaní. Spadnúť mal z výšky približne 10 metrov. „Zatiaľ nie je možné uviesť žiadne ďalšie podrobnosti k miere zavinenia či pochybenia zo strany zamestnávateľa," uviedol hovorca Národného inšpektorátu práce Ladislav Kerekeš.

Domov
Zdieľať
Diskusia